Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal projecta la II Jornada "ElaboraDones de la Segarra"

L'objectiu del programa "ElaboraDones" és fer visibles i posar en contacte dones productores i restauradores de la comarca.

Moment de la visita
Moment de la visita

DIJOUS 20 JULIOL 2023

Aquest mes de juliol ha tingut lloc a Granyena de Segarra la II Jornada “ElaboraDones de la Segarra” que va consistir en una visita guiada, en un taller i tast de productes elaborats per dones productores que hi van assistir.

L’acte organitzat per les àrees de Turisme, de Promoció Econòmica i de Servei Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra, que va comptar amb una dotzena de participants, va tenir un triple objectiu. En primer lloc, promoure un espai de trobada per donar veu a projectes, pensar en la força de la xarxa i eliminar les limitacions de gènere. El segon objectiu és la formació en els diferents aspectes relacionats amb la gestió d’una empresa. I, finalment, el tercer objectiu és la familiarització amb el patrimoni segarrenc entre les participants.

La trobada i la formació va tenir lloc al local social de Granyena. La formació va consistir en el taller “Comunica amb identitat pròpia”, a càrrec de Blanca Creativa. La historiadora Mercè Salsench va guiar al grup per diferents espais de la vila de Granyena, com el castell, el campanar, l’antic molí d’oli, el portal del pou... La jornada es va cloure amb un tast de productes de proximitat. 

L’octubre de 2022, amb motiu del Dia de la Dona Rural, es va endegar aquest el projecte amb una campanya que va permetre conèixer productores i restauradores de la comarca a través de la presentació de sis maridatges. I una segona fase que va consistir en la difusió de diferents experiències proposades per dones emprenedores que ens van permetre gaudir i viatges per diferents indrets de la Segarra.