Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal presenta la Campanya “Punt Violeta” a la Segarra.

La presentació ha anat a càrrec del President del Consell Comarcal, Ramon Augé, acompanyat de la consellera comarcal d’igualtat, Elena Guirado, el gerent, Martí Beleta, i les tècniques d’igualtat i l’Oficina Jove al Consell Comarcal.

Imatge al Punt Violeta
Imatge al Punt Violeta

DIMARTS 25 JUNY 2024

Sota el lema “Que ningú t’apagui la festa” el Punt Violeta és l’espai de seguretat que el Consell Comarcal posa en funcionament per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGTBIfòbiques als espais públics, així com d’assessorament i actuació en cas que se’n produeixi alguna.

Tal com ha explicat el president, Ramon Augé, el Punt Violeta s’oferirà gratuïtament a tots els ajuntaments i entitats de la comarca alhora de muntar una festa i vulguin disposar d’aquest punt.

El Punt és una carpa amb dos roll up que disposa d’un pack de materials bàsic per a la prevenció i l'atenció de violències masclistes o LGTBIfòbiques (violemtòmetre, cartells, fulletons) i a més a més, disposa d’un pack reclam (preservatius, ulleres i lanyards)  Al punt hi haurà personal professional i amb formació en violències de masclistes i LGTBIfòbiques.

Tal com ha explicat la consellera d’igualtat, Elena Guirado, més de 25 joves de la comarca s’han format per ser al Punt Violeta a la Segarra

El Punt Violeta serà estàtic i així és més fàcil de localitzar per tothom, ja que es troba en un mateix punt al llarg de tota la nit.

Es preveu que el primer lloc on es desplegui sigui a la festa “Xuts a la foscor” a Granyena de Segarra.

La campanya ha estat impulsada des de l’Oficina Jove i l’Oficina d’Igualtat del Consell Comarcal amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Juny, 2024.