Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal participa a la taula per la convivència intercultural creada a Guissona

Aquesta taula té com a objectiu ser òrgan assessor de l’alcaldia en temes relacionals amb la convivència intercultural i la cohesió social a Guissona. El Consell Comarcal participa amb la representació de la tècnica comarcal d'immigració, Maria Hurtado.

Imatge dels representants/es a la taula
Imatge dels representants/es a la taula

DIMECRES 14 JULIOL 2021

NOTA DE PREMSA.- 

GUISSONA CONSTITUEIX LA TAULA PER LA CONVIVÈNCIA INTERCULTURAL

Aquest dilluns, 12 de juliol s’ha constituït a Guissona la taula per la convivència intercultural, aquesta taula té com a objectiu ser òrgan assessor de l’alcaldia en temes relacionals amb la convivència intercultural i la cohesió social a Guissona.

La taula està formada per representants institucionals de l’Ajuntament de Guissona i del Consell Comarcal de la Segarra, representants d’associacions i comunitats nouvingudes (Unió de la Comunitat Senegalesa, Associació Eslava Oriental, comunitat romanesa,  Associació de Gambians Units de Guissona, Associació de Colombians, comunitat búlgara i comunitat marroquí), serveis municipals (Biblioteca i Museu) i entitats d’acollida com la Parròquia de Guissona, la Mesquita, Càritas Guissona, Consell Local d’Esports i Margeners de Guissona, també forma part de la taula BonÀrea, que com a empresa ja ha desenvolupat diferents accions de gestió de la convivència des del 2001 amb l’arribada massiva de població de l’est per treballar a l’empresa.

La taula és coordinada per Saoka Kingolo, qui també està treballant des del 2019 en el Pla de Convivència Intercultural i Cohesió de l’Ajuntament de Guissona, un pla que pretén esdevenir un projecte cohesionador de la vida social de Guissona, un projecte realista, sostenible, transversal, proactiu i plural i que pretén donar resposta a la necessitat del govern local de disposar d’eines, vies i mecanismes de gestió de la diversitat cultural.

La taula per la convivència es constitueix com un espai de trobada estable, amb l’objectiu de prevenir,  detecta, resoldre i reconduir eventuals crisis socials latents, de graus d’incidència variables, esdevenint un espai comunitari participatiu i cohesionat.

Font de la informació i fotografies: Ajuntament de Guissona.