Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal organitza una formació especialitzada en nens i nenes víctimes de violència masclista en l’àmbit de la parella.

Finalitza la formació impartida pel Dr. Raúl Lizanda Zamudio, la qual va comptar amb 3 sessions.

Moment de la formació en línia
Moment de la formació en línia

DIMARTS 15 FEBRER 2022

  • Nota de premsa

El Consell Comarcal organitza una formació especialitzada en nens i nenes víctimes de violència masclista en l’àmbit de la parella.

Finalitza la formació impartida pel Dr. Raúl Lizanda Zamudio, la qual va comptar amb 3 sessions.

Des de l’àrea de Serveis Socials es va organitzar la formació de forma telemàtica, la qual va consistir en dues sessions de 3 hores i en una sessió de 2 hores. Aquesta formació va comptar amb 40 persones inscrites i 15 que es van quedar en llista d’espera. A més, si van tractar alguns temes com violència de gènere, infància i els cicles de la violència, traumes, entre d’altres. La primera sessió va consistir en la comprensió, la segona en la fase d’intervenció i la darrera en la fase d’intervenció social.

Aquesta formació s’organitza en el marc del projecte Forgem Vincles: protocol integrador en casos de violència masclista, infància i adolescència i persones grans. La formació sorgeix de la demanda dels i les professionals de la xarxa d’atenció a dones víctimes de violència masclista i infants i adolescents i també donant resposta a les modificacions legislatives que hi ha hagut els últims mesos en aquesta matèria. ( 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista). La formació estava destinada especialment a professionals d’atenció de la xarxa Forgem Vincles de la Segarra, tanmateix, també s’ha obert a altres professionals del territori.

El formador, Raúl Lizana Zamudio, és doctor en Psicopatologia i psicoterapeuta especialitzat en Violència Masclista en la parella. Des de fa vint-i-cinc anys és formador i supervisor de professionals i equips en aquest àmbit. Actualment, és professor del Màster en Psicopatologia infanto juvenil de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Diplomatura en Violències Masclistes de la mateixa universitat. A més, és investigador en el tema de les nenes i nens víctimes de la violència de gènere en la parella, àmbit en el qual porta treballant terapèuticament més de divuit anys.

Des del Consell Comarcal es valorà molt positivament la formació i l’assistència que aquesta ha tingut.

Febrer, 2022.

 

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230