Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal lliura els certificats de formació a les persones nouvingudes a la comarca.

El Consell Comarcal, des del servei d’immigració, ofereix a les persones nouvingudes els mòduls de formació que la Generalitat estableix al Pla d’Acollida. Aquests mòduls són actuacions d’acollida que donen a les persones que ho necessiten una primera oportunitat per a adquirir unes habilitats bàsiques per a poder ser més autònomes.

Cloenda del curs
Cloenda del curs

DIMECRES 10 MARÇ 2021

NOTA DE PREMSA

                                       

El Consell Comarcal lliura els certificats de formació a  les persones nouvingudes a la comarca.

El Consell Comarcal, des del servei d’immigració, ofereix a les persones nouvingudes els mòduls de formació que la Generalitat estableix al Pla d’Acollida.

Aquests mòduls són actuacions d’acollida que donen a les persones que ho necessiten una primera oportunitat per a adquirir unes habilitats bàsiques per a poder ser més autònomes. El benefici per a la societat és el fet que les persones nouvingudes esdevenen més preparades i més lliures, més capaces, per tant, de participar i contribuir a la millora de la mateixa societat.

La Llei d’Acollida ha portat a establir tres grans blocs de formació que es consideren bàsics per tal que les persones nouvingudes a Catalunya incrementin la seva autonomia: la llengua, la formació en coneixements laborals i el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Concretament, al Consell s’han lliurat els certificats del mòdul B corresponen als coneixements laborals. La formació explica eines per afavorir l’accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional de les persones nouvingudes.

A la Segarra, han estat cinc les persones participants. El menor nombre d’assistents és per la dificultat de realitzar les classes a causa de la pandèmia.

 

Dimecres, 10 de març de 2021.

                                                           

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat