Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal incorpora nous aparells perifèrics al servei de teleassistència.

S'ha incorporat com a novetat el tema dels aparells perifèrics (gas, foc i detectors de moviment) i també que es pot instal·lar la teleassistència bàsica en aquells domicilis que no hi ha telèfon fix.

Imatge del nou material
Imatge del nou material

DIMARTS 18 ABRIL 2023

El Consell Comarcal incorpora nous aparells perifèrics al servei de teleassistència.

Els serveis socials del Consell Comarcal conjuntament amb l’empresa GLECE que subministra el material del servei de teleassistència a la comarca han incorporat com a novetat el tema dels aparells perifèrics (gas, foc i detectors de moviment) i també que es pot instal·lar la teleassistència bàsica en aquells domicilis que no hi ha telèfon fix.

La teleassistència constitueix una modalitat d’atenció domiciliària, la qual amb tecnologia adequada, permet detectar situacions d’emergència i donar resposta ràpida a aquestes situacions. Alhora també és un servei preventiu en casos de soledat, caigudes, seguretat i suport a la xarxa social i familiar. Facilita l’assistència a les persones usuaris de manera permanent, 24 hores al dia i cada dia de l’any.

Consisteix en la instal·lació d’un aparell i/o dispositiu a l’habitatge de la persona usuària, connectat mitjançant línia telefònica fixa o mòbil a una central receptora composta per un grup de persones específicament preparades per a donar resposta adequada a situacions d’emergència o necessitat social, sigui per si mateix o activant recursos comunitaris.

El contacte entre l’equip d’atenció i la persona usuària es pot activar a petició d’aquesta o des dels serveis socials del Consell Comarcal quan aquests considerin o intueixin que hi pot haver una situació de risc o bé pel seguiment del cas. 

Des del Consell Comarcal, el teleassistència promou una millor qualitat de vida de les persones usuàries mitjançant el foment de la seva autonomia i d’unes condicions adients de convivència en el mateix entorn, tot fomentant la possibilitat de permanència al seu domicili. És fonamentalment una eina de suport per a les persones que decideixen envellir als seus domicilis.

Les persones usuàries han de viure i estar empadronades en algun municipi de la comarca de la Segarra. Actualment, el Consell Comarcal disposa de 145 terminals i son 156 usuaris amb tota la comarcal que fan ús del teleassistència.

 

En els dies vinents es faran xerrades als municipis de la comarca explicant el funcionament del nou material.

Abril, 2023.

                                      

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat