Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal dinamitzarà les xarxes veïnals de voluntariat als municipis per prevenir situacions d’aïllament de les persones grans.

Arran de l’impacte ocasionat per la COVID-19 el Consell Comarcal analitzarà totes les actuacions veïnals que es van fer per acabar creant xarxes i grups informals de voluntariat.

Fotografia al Local Social de Massoteres.
Fotografia al Local Social de Massoteres.

DIJOUS 24 SETEMBRE 2020

Segarra.- Arran de l’impacte ocasionat per la COVID-19, el Consell Comarcal creu que s’han d’analitzar les iniciatives de voluntariat i/o les experiències de suports veïnals que van sorgir arran de la pandèmia i que anaven adreçades a les persones grans en situació de solitud o aïllament, per tal d’arribar a crear un pla de voluntariat que respongui quan es donin aquestes situacions

És en aquest sentit i, per tal d’aprendre de les que van sorgir, el Consell Comarcal inicia un treball entorn aquestes xarxes veïnals de suport i grups informals de voluntariat als municipis i pobles petits de la Segarra. Un treball que serà el punt de partida pel disseny d’accions comunitàries als municipis de la comarca.

Per a fer-ho es faran 4 sessions de treball, amb la finalitat de recollir la visió, experiències i propostes dels agents clau. Sessions amb alcaldies, amb persones que han rebut suport de les xarxes veïnals, amb persones actives del municipi i amb professionals dels equips de serveis socials.

Concretament,  aquesta setmana, el municipi de Massoteres ha acollit la sessió amb alcaldies. La presentació va anar a càrrec del President del Consell, Paco Lluch, que va demanar als alcaldes i alcaldesses la col·laboració aportant el seu coneixement i experiència per tal de dissenyar accions comunitàries amb l’objectiu de fomentar la participació social i comunitària, millorar la qualitat de vida de les persones dels seus municipis.

L’acció està impulsada des del Pla d’acció Comunitària Inclusiva de la Segarra, el PLACI, liderada per l’àrea de serveis socials al Consell. Un pla que es va aprovar a finals de l’any passat per tal de dinamitzar i enfortir els vincles socials i el desenvolupament social de la comarca.

  

                                 

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat - 676491230