Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra se suma a l’acció de visibilització i suport al col•lectiu LGTBI

El 28 de juny se celebra la Diada de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans*, Bisexual i Intersex. És per això que des del Consell Comarcal de La Segarra volem reivindicar, i tornar a posar de manifest tot el nostre suport a, l’alliberament sexual i de gènere i l’orgull LGTBI+

Fotografia del moment de la col•locació dels vinils.
Fotografia del moment de la col•locació dels vinils.

DIVENDRES 26 JUNY 2020

NOTA DE PREMSA.-

El Consell Comarcal de la Segarra se suma a l’acció de visibilització i suport al col·lectiu LGTBI

El pròxim dia 28 de juny se celebra la Diada de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans*, Bisexual i Intersex.  Aquesta diada es celebra amb motiu dels fets de la Revolta de Stonewall, en la qual el col·lectiu LGTBI+ es va revoltar enfront de les persecucions policials que patien.

La reivindicació de Stonewall també és una reivindicació per la igualtat i inclusivitat de tots els col·lectius marginats i perseguits policialment, ja que en aquell moment  persones trans*, prostitutes, negres i  sectors vulnerables es van solidaritzar amb aquests fets.

És per això que des del Consell Comarcal de La Segarra volem reivindicar, i tornar a posar de manifest tot el nostre suport a, l’alliberament sexual i de gènere i l’orgull LGTBI+

Des de la Direcció General d’Igualtat s’ha proposat accions com pintar una part d’un pas de vianants amb els colors de l’arc de Sant Martí, o bé un element del mobiliari urbà símbol de representació del col·lectiu LGTBI+, i al mateix temps fer un vídeo de l’acció. El Consell Comarcal ha escollit l’acció que consisteix en col·locar uns vinils amb els colors de la bandera LGTBI+ a les escales d’entrada.

La posada de vinils i la gravació del vídeo corresponent s'ha dut a terme al Consell Comarcal aquest divendres, per part del President del Consell Comarcal, Paco Lluch. Lluch ha explicat que amb aquesta acció es  referma el compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere a la comarca.

La gravació de l'acte serà inclosa en un vídeo general que recopilarà totes les accions en l’àmbit de Catalunya per part de la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat.

L’acte ha finalitzat amb la lectura del manifest “Un pas endavant per la diversitat LGBTI” promogut pel Govern de la Generalitat

Malgrat la situació que vivim, amb la pandèmia de la Covid -19, s’han organitzat diferents accions als municipis de la comarca per la celebració de la diada.

Ni un pas enrere pels drets LGBTI.

Divendres, 26 de juny de 2020.

                                                                                                                                               

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat - 676491230