Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra s’adhereix a la campanya “DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME” de l’Institut Català de les Dones.

El Consell Comarcal se suma a la campanya fent visible a les papereres de la institució els adhesius amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. Diferents papereres de l’ens comarcal ja llueixen l’adhesiu. S’ha promogut la iniciativa des de l’Oficina d’Igualtat de la Segarra, acompanyada de l’àrea de gestió de residus, ja que les papereres a les quals s’ha enganxat l’adhesiu són les papereres del reciclatge que utilitza l’ens comarcal.

Fotografia del President del Consell Comarcal, Paco Lluch.
Fotografia del President del Consell Comarcal, Paco Lluch.

DIMECRES 04 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                    

El Consell Comarcal de la Segarra s'adhereix a la campanya "DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME" de l'Institut Català de les Dones. 

El Consell Comarcal se suma a la campanya fent visible a les papereres de la institució els adhesius amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. Diferents papereres de l’ens comarcal  ja llueixen l’adhesiu.

L’Institut Català de les Dones endega una campanya de sensibilització que consisteix a fer visible en les papereres públiques el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. La iniciativa, que compta amb la col·laboració i complicitat dels consistoris, té per objectiu sensibilitzar contra el masclisme.

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

El President comarcal, Paco Lluch, ha subratllat que “cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat perquè no ha desaparegut pas”

Des del Consell Comarcal s’ha promogut la iniciativa des de l’Oficina d’Igualtat de la Segarra, acompanyada de l’àrea de gestió de residus, ja que les papereres a les quals s’ha enganxat l’adhesiu són les papereres del reciclatge que utilitza l’ens comarcal. A més, són papereres que es distribueixen pels diferents consistoris de la comarca i, també, escoles i entitats que les demanen.

Definició de masclisme

Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista “el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

Dimecres, 4 de novembre del 2020.

                                                                                       

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat