Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra reivindica el Dia Internacional de les Dones amb un acte on s’han verbalitzat conceptes per acostar-se al feminisme.

Feminisme, Transversalitat, Heteropatriarcat, Sororitat, Cosificació, Coeducació, Noves masculinitats, Feminazi, Feminicidi; Corresponsabilitat. Aquests han estat els 10 conceptes que han llegit el personal del Consell Comarcal per acostar-se al feminisme.

Cervera
Cervera

DILLUNS 08 MARÇ 2021

NOTA DE PREMSA

                                       

El Consell Comarcal de la Segarra reivindica el Dia Internacional de les Dones amb un acte on s’han verbalitzat conceptes per acostar-se al feminisme.

Feminisme, Transversalitat, Heteropatriarcat, Sororitat, Cosificació, Coeducació, Noves masculinitats, Feminazi, Feminicidi; Corresponsabilitat. Aquests han estat els 10 conceptes que han llegit el personal del Consell Comarcal per acostar-se al feminisme.

L’acte ha tingut lloc a les 12 del matí, a la Plaça Joan Salat, amb la presència del President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, que ha reivindicat la igualtat de drets entre homes i dones tot lamentant que encara en ple segle XXI hi ha moltes desigualtats i és necessari lluitar perquè no sigui així.

L’acte ha consistit amb la lectura d’una colla d’expressions i conceptes per  acostar-se al feminisme. Molts són neologismes o termes encunyats per autores que han acabat fent-se un lloc en la teoria i l’activisme feministes. D’altres, en canvi, són paraules conegudes per tothom, però amb uns matisos que potser passen més desapercebuts. Alguns termes són polèmics i només els reivindiquen alguns sectors del feminisme, a la vegada que són refusats per uns altres. No obstant això, és difícil d’entendre els matisos i polèmiques del moviment sense saber-ne el significat. Per això, des del Consell Comarcal s’ha fet una selecció d’alguns conceptes que de ben segur resultaran familiars. A més, els conceptes restaran durant uns dies al vestíbul del Consell per donar-los a conèixer a les persones que s’adrecen al Consell.

La consellera comarcal de Serveis Socials al Consell, Gemma Martínez, ha llegit un fragment del Manifest institucional de l’ICD (Institut Català de les Dones) i ha explicat la campanya que des del Consell s’impulsarà a les xarxes al llarg d’aquesta setmana.

Text del Manifest: Com deia la Maria-Mercè Marçal: “Dins la pell de l’onada salada/serem cinc -centes, serem mil./ Perdrem el compte a la tombada./Juntes farem nostra la nit”. Serem milions. Serem milions i milers de milions. I vosaltres, els homes, ja feu tard, molt tard!, ha arribat l’hora que us apunteu massivament en la lluita per una societat justa, on totes les dones des de la nostra diversitat tinguem els mateixos drets i oportunitats que teníeu vosaltres des del moment de néixer.

Manifest institucional

L’any 2020 el SIAD de la Segarra, Servei d’Informació i Atenció a les Dones, va atendre un total de 89 dones.

                                                                                             

Campanya "Corresponsabilitat: Alcem la veu. MAI MÉS SILENCIADES" a les xarxes socials. 

Paral·lelament el Consell Comarcal, des del SIAD, al llarg d’aquesta setmana ha engegat la Campanya “Corresponsabilitat: alcem la veu. Mai més silenciades”.

Aquesta campanya pretén posar en èmfasi la necessitat de continuar reivindicant el dret de les dones a aconseguir la igualtat d’oportunitats i a no permetre la invisibilitat de les diferents injustícies existents. Per fer-ho es donaran a conèixer algunes dades d’alguns àmbits en el que les dones contenien estan discriminades.

La campanya centra les reivindicacions en posar de relleu algunes de les discriminacions que de forma especialment punyent encara s’exerceixen sobre les dones.

La campanya destaca la necessitat d’alçar la veu davant aquestes situacions destacant que tots i totes en som corresponsables.

La campanya consisteix en un vídeo on s’aglutinen els diferents missatges reivindicatius que s’aniran desenvolupant a través de missatges a les xarxes socials del Consell Comarcal.

1.- Alcem la veu contra la feminització de la pobresa.

2.- Alcem la veu contra les desigualtats laborals.

3.- Alcem la veu pel dret a decidir sobre els propis cossos

4.- Alcem la veu per ser reconegudes a la història

5.- Alcem la veu per que és una qüestió de corresponsabilitat.

 

Fes clic AQUÍ per veure la Campanya.

  

8 de març de 2021.

                                                     

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat