Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra endega el programa “Temps per tu” que té com a objectiu crear espais de canguratge gratuït per a famílies als municipis de la comarca de la Segarra.

Amb la finalitat d’avançar amb la corresponsabilitat publica vers les cures, s’ha posat a disposició dels ajuntaments una bossa d’hores de canguratge per les activitats que organitzin i considerin escaient oferir aquest espai i així facilitar a les famílies la participació a les activitats.

Canguratge que es va fer al municipi d'Ivorra.
Canguratge que es va fer al municipi d'Ivorra.

DIJOUS 27 JULIOL 2023

Municipis com el de Ivorra ja han començat a disposar d’aquest servei i d’altres com Tarroja, Ribera d’Ondara o bé Sanaüja ho faran properament.

També, durant l’últim trimestre de l’any, els dissabtes, es desenvoluparan espais de canguratge itinerant programat al alguns municipis de la comarca els quals seran accessibles a totes les famílies de la comarca independentment dels seu nucli de residència.

El proper mes de setembre es publicarà el calendari i les activitats que es desenvoluparan durant l’últim trimestre del 2023.

Tots aquests serveis són universals i oberts a totes les famílies de la comarca.

Aquest servei sorgeix del finançament del Pla corresponsables, com una nova política pública impulsada per a la Secretaria d’Estat d’Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d’Igualtat, destinada a iniciar el camí que garanteixi la cura com a dret. L’objectiu és el desplegament de serveis de cura a la infància, ja sigui en equipaments públics, mitjançant prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills.

Aquesta política s’emmarca en el programa Temps x cures de la Generalitat de Catalunya.

Juliol, 2023.