Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, el Consell Comarcal fa un minut de silenci en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista.

El Consell Comarcal també s’ha adherit al Manifest unitari del 25 de novembre promogut per l’Institut Català de les Dones.

Cervera, 25 de novembre del 2020.
Cervera, 25 de novembre del 2020.

DIMECRES 25 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                             

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones el Consell Comarcal fa un minut de silenci en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista.

El Consell Comarcal també s’ha adherit al Manifest unitari del 25 de novembre promogut per l’Institut Català de les Dones.

http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/25_novembre/25N-2020/Manifest-25N-2020.pdf

També us facilitem l’escrit de la consellera d’igualtat al Consell Comarcal, Gemma Martínez, amb motiu del 25N. Llegeix l'escrit aquí

Aquest 25 de novembre, dia internacional per l’eradicació de la violència vers les dones, s’ha volgut visibilitzar, des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, la violència masclista que pateixen moltes dones a La Segarra a partir de les dades de l’observatori de violència; són 71 els casos detectats durant el 2019, 44 d’aquests casos es van produir amb la presència de infants menors d’edat, el 83% foren casos de violència exercida per la parella, i des del 2016 son 221 denúncies les que s’acumulen per violència de gènere.  

“La Segarra lliure d’agressions masclistes” és el títol de la campanya que ha servit per visibilitzar aquestes dades i posar al centre del debat les múltiples cares de la violència que pateixen les dones. A través de 4 vídeos, basats en situacions reals adaptades ateses pel SIAD, es relaten diferents tipus de violències que han patit diverses dones aquí a casa nostra.

Per la realització d’aquests material audiovisual s’ha comptat amb professionals de la comarca com l’Alba Bosch, el Jordi Boquet i l’Alba Granell. També ha sigut possible gràcies a la col·laboració del Gran Teatre de la Passió de Cervera, que va cedir l’espai per la gravació, i als actors i actrius que hi van participar, entre elles, la Teresa Ramon, incansable activista feminista de llarga trajectòria pels drets de les dones a la Segarra.

Per que sí als pobles de la Segarra també passa i tots i totes hi podem fer alguna cosa.

Podeu visualitzar els diferents vídeos al Canal Youtube del Consell Comarcal fes clic AQUÍ 

                                                                           

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat