Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

28 de juny és el dia per celebrar l’orgull LGBTI.

Des del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal de la Segarra ens volem unir a l’acció “Fem els cims dels Drets LGBTI” la qual té la finalitat de posar la bandera de l'arc de Sant Martí en el cim o lloc emblemàtic.

Imatge del vídeo
Imatge del vídeo

DILLUNS 28 JUNY 2021

L’objectiu d’aquesta acció és el paral·lelisme amb l’esforç de la pujada per aconseguir la fita , el camí costerut d’uns drets assolits gràcies a la constància d’entitats i administracions , any rere any.

Per això, volem compartir amb tots i totes vosaltres el vídeo de la construcció de la bandera de l’Arc de Sant Martí que hem realitzat davant de l’ens local amb la col·laboració del personal del Consell Comarcal amb la fita d’assolir els més alts nivells –o cims- dels drets LGBTI.

✅ Vídeo realitzat per Marc Llorens Guim 

🌈 Avui i la resta de l’any, la Segarra amb el compromís del dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l’orgull.

ESCRIT DE LA CONSELLERA COMARCAL DE SERVEIS SOCIALS - Gemma Martínez -

Enguany, amb motiu de la commemoració del 28 de juny, la bandera LGTBI, onejarà a molts balcons.

Aquest símbol de colors ha d'onejar dins dels nostres cossos, els nostres sentiments i el nostre principi com a societat.

L'orgull de ser, entenent com a orgull no la supèrbia o l'arrogància, sinó la dignitat o la virtut de ser qui i com som.

Des de l'octubre de 2014, Catalunya disposa d'una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d'octubre), i malgrat això ens queda molt a fer per afavorir el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d'orientació sexual i d’identitat o expressió de gènere i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

El dia 28 de juny és un dia per celebrar i alhora reivindicar la igualtat jurídica i social, i la tolerància per la diversitat sexual i de gènere.

Aquesta data simbolitza una lluita emblemàtica que és l'impuls cap a les igualtats en GENERAL. Pels que ho esteu llegint, haureu notat que he posat general en majúscules: és la manera de donar-li la importància que té. Des del Consell Comarcal i des dels ajuntaments, com a institucions, cal portar aquest missatge a peu de carrer. FER-LO VISIBLE.  Hem d’adquirir  el compromís de construir una societat respectuosa en tots els àmbits.

Us convido a embolcallar-nos conjuntament amb la metafòrica i a la vegada, tangible bandera PELS DRETS LGBTI.

28 de juny, 2021.