Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25 de novembre i la violència que no veus.

Un any més arribem al 25 de novembre i tornem a recordar que la violència masclista és una xacra que deixa 12 dones assassinades al 2020 a Catalunya.

Adona-te'n, la Segarra lliure d'agressions masclistes!
Adona-te'n, la Segarra lliure d'agressions masclistes!

DIJOUS 19 NOVEMBRE 2020

Aquesta violència és tant estructural que posem el comptador a zero cada any per enumerar les vides robades en mans de la violència masclista. Doncs son 1085 les dones assassinades per violència masclista des del 2020, any en que es van començar a registrar els feminicidis.

Com s'arriba a aquesta situació? passa perquè sí? Existeix una violència invisible, que no surt als telenotícies ni als diaris i que moltes vegades ni tant sols en som conscients.

No és una qüestió del lloc on es viu o de la condició social que s’ostenta sinó que és una quotidianitat molt generalitzada.

Per això des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones aquest 2020 impulsem la campanya La Segarra Lliure de Violències Masclistes en la qual volem visualitzar diferents violències, algunes d’elles poden resultar poc evidents de forma aïllada i no identifiquen com a tal, però que ho són.

El SIAD i l’observatori dels casos de violència de la Segarra van registrar, només durant l’any 2019 a La Segarra, 71 casos d'atenció a dones que pateixen algun tipus de violència. El 83% van patir violència per part de la seva parella, tant física com psicològica. 30 dels 71 casos va ser violència exercida davant dels infants. Això passa a la nostra comarca, als nostres pobles. I de portes endins.

És fred parlar només de dades, perquè totes elles tenen noms i cognoms i es mereixen una vida sense violència, i també totes les dones que pateixen aquesta xacra i no arriben a denunciar-ho o a dirigir-se als serveis d'atenció que les poden ajudar.

La xacra de la violència és estructural, però la determinació de la lluita feminista, les polítiques públiques i la formació de professionals d'atenció fa que puguem combatre aquestes situacions i donar l'oportunitat d’una vida millor a totes les dones que pateixen violència.

El  Servei d'Informació i Atenció a les Dones estem aquí, per tu, per si pateixes violència o per si veus que la pateix algú. Perquè totes i tots som responsables de frenar aquesta xacra.

Servei d'Informació i Atenció a les Dones

Consell Comarcal de La Segarra

#igualtatsegarra