Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rut Ribas, directora general de Joventut, visita l’Oficina Jove de la Segarra.

El President del Consell Comarcal, Ramon Augé, en aquesta visita ha volgut traslladar a la directora general la problemàtica que els joves de 7 municipis de la comarca, considerats municipis de muntanya, no poden accedir a les beques d’universitat per no considerar-se la Segarra comarca de muntanya.

Imatge del moment de la visita a l'Oficina Jove
Imatge del moment de la visita a l'Oficina Jove

DIMECRES 14 FEBRER 2024

Nota de premsa.- 

Rut Ribas, directora general de Joventut, visita l’Oficina Jove de la Segarra.

El President del Consell Comarcal, Ramon Augé, en aquesta visita ha volgut traslladar a la directora general la problemàtica que els joves de 7 municipis de la comarca considerats municipis de muntanya no poden accedir a les beques d’universitat per no considerar-se la Segarra comarca de muntanya.

Segarra.- Aquest matí ha tingut lloc la visita de la directora general de Joventut, Rut Ribas, a l’Oficina Jove de la Segarra.

En el transcurs de la visita s’ha fet una reunió de treball on han estat presents, la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Joana Terré, el President del Consell Comarcal, Ramon Augé, el conseller comarcal de Joventut, Aleix Bochaca, l’alcalde de Cervera, Jan Pomés, i la regidora, Carolina Garcia. També els tècnics/es comarcals i municipals.

Entre els punts de treball per part de l’Oficina Jove s’ha donat a conèixer el Servei d’Emancipació i Inclusió Juvenil que presta el Consell Comarcal amb Lourdes Sensarrich, referent d’Emancipació i Inclusió Juvenil a la comarca.

Aquest servei dona suport i acompanyament a persones joves de 16 a 29 anys que viuen alguna situació de vulnerabilitat, preferentment persones migrades soles, tutelades i extutelades.

En un any, el servei ha atès més de 60 joves, el 45% joves de Cervera i la resta de diferents municipis de la comarca.  A la vegada, s’han fet un total de 192 atencions, sobretot presencials i a la mateixa oficina.

El servei també ha elaborat projectes culturals i d’inclusió als instituts i als espais joves comarcals, com per exemple, el projecte “Ens coneixem?” que són trobades mensuals dirigides i creades per a persones joves amb la finalitat de compartir experiències de vida i conèixer gent i l’entorn.

En aquesta línia, el President del Consell Comarcal, Ramon Augé, ha posat en relleu la importància de les polítiques juvenils que fomenten l’emancipació i la inclusió dels joves.

A més, el President en aquesta reunió ha volgut traslladar a la directora general la problemàtica que els joves de la comarca no poden accedir a les beques d’universitat, com ajudes pel transport, l’allotjament, etc, per no considerar-se la Segarra comarca de muntanya, quan a la Segarra actualment hi ha 7 municipis que ho son, però els joves d’aquests municipis no poden accedir a les beques. Des de la Direcció General de Joventut, han manifestat que s’ho mirarien i tornarien resposta.

A la reunió per part de la Paeria de Cervera s’ha manifestat la voluntat de traslladar l’Oficina Jove a unes altres instal·lacions per millorar l’atenció als joves.

La reunió ha finalitzat amb un repàs a tots els serveis i projectes comarcals que s’ofereixen des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal.

                                                        

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat