Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resolució favorable al Consell Comarcal de la Segarra en la gestió de l’aigua a la comarca.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aquest servei és de titularitat comarcal i no dels ajuntaments.“ En aquest sentit el Tribunal reconeix la competència del Consell Comarcal pel que fa al servei de Gestió d'Aigües de la Segarra on es modifica el sistema tarifari del servei d’abastament d’aigua en alta als municipis de la comarca i avala el procediment utilitzat per establir les noves tarifes i per tant revoca la sentència del jutjat contenciós de Lleida.

Imatge d'arxiu del Consell d'Alcaldies del passat mes de juliol a Guissona.
Imatge d'arxiu del Consell d'Alcaldies del passat mes de juliol a Guissona.

DIMARTS 03 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                                                             

Resolució favorable al Consell Comarcal de la Segarra en la gestió de l’aigua a la comarca.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aquest servei és de titularitat comarcal i no dels ajuntaments.

El Consell Comarcal de la Segarra ha guanyat el contenciós administratiu presentat pels ajuntaments de Tarroja, Talavera, Granyena, Sant Ramon i Granyanella, els quals van portar als tribunals a l’ens comarcal per les resolucions aprovades entre el 2015 i el 2016 amb relació a la modificació del Conveni  d’abastiment d’aigua entre el Consell i Ajuntaments i la respectiva modificació del sistema tarifari. Dues demandes presentades per “silenci administratiu” a les que el Consell va recórrer amb recursos d’apel·lació.

Segons ha resolt el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en data de 26 d’octubre de 2020, es procedeix a estimar la resolució presentada pel Consell Comarcal de la Segarra i a desestimar les demandes de la part denunciant. Segons el TSJC, la gestió i abastiment del servei d’aigua la Segarra és de titularitat comarcal i no dels ajuntaments, basant-se en els Articles 25 i 26 de la Llei de Bases de Règim Local.

Contràriament,  la mateixa llei sí que reconeix com a competència pròpia dels ajuntaments l’abastiment d’aigua als domicilis particulars dels municipis, enllumenat, pavimentació de les vies públiques i clavegueram.

Des del Consell Comarcal i amb la sentència favorable per la institució vol deixar la porta oberta als ajuntaments que han presentat el recurs per poder reprendre el diàleg i arribar a un consens sense la justícia enmig i, per aturar el fet de perdre temps i diners innecessaris. 

Amb tot el Consell Comarcal considera que aquest assumpte no s’havia d’haver judicialitzat i ofereix als ajuntaments que van interposar el recurs, diàleg per tal d’arribar a un acord en una tarifa que sigui satisfactòria per tots els municipis.” 

Dimarts, 3 de novembre de 2020.

                                                                                                 

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat