Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presenten el Manifest Descobrir a l’equip de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra.

L’àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra es reuneix amb l’editora i el director de la revista Descobrir Catalunya per parlar del Manifest Descobrir: per un model de turisme al servei del país. L’equip impulsor del Manifest Descobrir celebra diverses trobades institucionals per donar a conèixer el contingut del Manifest i aconseguir noves adhesions que permetin fer gran el moviment per un nou turisme al servei del país.

Fotografia del moment de la reunió telemàtica.
Fotografia del moment de la reunió telemàtica.

DIMARTS 10 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA

                                                           

Presenten el Manifest Descobrir a l'equip de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra.

L’àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra es reuneix amb l’editora i el director de la revista Descobrir Catalunya per parlar del Manifest Descobrir: per un model de turisme al servei del país.

L’equip impulsor del Manifest Descobrir celebra diverses trobades institucionals per donar a conèixer el contingut del Manifest i aconseguir noves adhesions que permetin fer gran el moviment per un nou turisme al servei del país.

A la Segarra i a  través d’una trobada telemàtica, l’editora Anna Mira i el director Joan Morales de la revista, s’han reunit amb l’equip de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra, format per la Consellera de Turisme i Cultura, Montserrat Farrera, la gerent Núria Magrans i la tècnica de turisme i cultura Maria Josep Jové.

Aquest Manifest neix el setembre de 2020, a partir d’un informe que mostra com l’impacte de la crisi sanitària ha evidenciat la fallida del model turístic del nostre país.

Una trentena d’entitats i personalitats del turisme català, encapçalades per la revista Descobrir, van elaborar un manifest que promou un model turístic diferent de l’actual. Aquest nou model ha de ser conscient, amb un impacte global positiu i estar al servei del país. Ha de continuar essent motor de desenvolupament socioeconòmic gràcies a la dinamització de les comunitats locals i de sectors estratègics de qualsevol societat avançada com són l’agroalimentació o la cultura.

Turisme del Consell Comarcal ha manifestat plena sintonia amb les peticions que es fan al Manifest Descobrir, i en especial, amb la proposta de polítiques per la transformació digital de l’àmbit rural, ja que el sector turístic a la comarca pateix encara un dèficit pel que fa a les infraestructures tecnològiques.

Segons la consellera comarcal de Turisme, Montserrat Farrera, en aquest context els destins turístics d’interior com la Segarra tenim una oportunitat única de créixer i ser punta de llança del turisme sostenible.

En el proper Ple del Consell Comarcal de la Segarra i en el Consell d’Alcaldies es debatrà aquest tema per tal que el Consell Comarcal i els ajuntaments es puguin adherir al manifest.

(Es pot consultar el Manifest a http://manifest.descobrir.cat/index.php )

                                                              

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat