Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novetats al Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra

Homologació de 6 DUPROCIM redactats per Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, Taller del Foc a les escoles, revisió dels punts d’aigua per extinció d’incendis i nous perfils de Twitter i Instagram

DIMARTS 14 JUNY 2022

Homologació dels Documents Únics de Protecció Civil

En les dues darreres reunions de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya s’han homologat sis Documents Únics de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM): les revisions dels plans d’emergència dels municipis de Granyena de Segarra, Guissona, Montoliu de Segarra, Ribera d’Ondara, Sant Ramon i Torà.

El Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi. El Pla està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema de protecció civil de Catalunya a través dels plans d’emergència especials de la Generalitat de Catalunya.

Els DUPROCIM són els documents  que determinen la prevenció i la planificació dels riscos existents sobre aquell municipi, l’organigrama municipal en casos d’emergències i l’establiment d’uns protocols d’actuació quan aquests donen lloc a una situació d’emergència. A més, incorporen tota aquella informació útil en cas d’emergència (els elements vulnerables, les infraestructures, els mitjans i recursos disponibles, cartografia dels riscos, etc.).

Des del Consell Comarcal de la Segarra es dona assistència i suport als municipis de la comarca en matèria de protecció civil, tal com determina el Pla d’Assistència i Suport (PAS) en matèria de protecció civil als municipis, un document que va ser pioner a Catalunya i que va ser homologat per la Direcció General de Protecció Civil l’any 2009.14a edició del Taller del Foc

A punt de finalitzar el curs escolar, també es dona per finalitzada la realització del “Taller del Foc” a les escoles. Aquest taller està impulsat pel Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal i els Bombers de la Generalitat.

Aquest taller, que s’enmarca dins del “Projecte educatiu Mefitu” (el bosc Mediterrani el Foc i Tu), de Bombers de la Genralitat, es coordina des del consell Comarcal i s’ofereix als centres educatius d ela comarca. Apropa a l’alumnat a temes relacionats amb els incendis forestals, la prevenció en base d’una bona gestió forestal sostenible i l’ecologia del foc dins l’àmbit geogràfic mediterrani.

Enguany s’ha celebrat la 14a edició d’aquesta activitat educativa, una de les més veteranes i sol·licitades del Catàleg d’activitats educatives que ofereix el Consell Comarcal de la Segarra als centres educatius de la comarca. Un centenar d’alumnes han participat de les sessions teòriques i pràctiques del taller que s’han realitzat a les escoles Jaume Balmes, les Savines i com a novetat a la unitat d’Escolarització Compartida de Cervera (UEC).Revisió dels punts d’aigua per extinció d’incendis

A les portes d’una campanya forestal que es preveu complicada, el passat mes de maig, juntament amb Bombers, es va fer la revisió de punts d'aigua per extinció d'incendis de la Segarra. Aquesta revisió pretén informar als gestors d’aquests punts d’aigua (ajuntaments i ADF), de la situació actual de les infraestructures i si cal fer alguna actuació de manteniment per tal que estiguin operatius al llarg de la campanya forestal. Des del Consell Comarcal de la Segarra i des de Bombers volem agrair als gestors d’aquestes infraestructures pel bon estat i el bon manteniment de la majoria dels punts d’aigua per a extinció d’incendis.El Servei de Protecció Civil a les xarxes

El Servei de Protecció Civil disposa de dos nous perfils, a Twitter i a Instagram. Aquests dos perfils neixen amb la voluntat de fer arribar millor a la població els consells d’autoprotecció en situacions de risc que puguin afectar a la nostra comarca. Els podeu seguir, a tots dues xarxes, amb el perfil @CCSegarra_PC.

Galeria d'imatges