Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous espais d’atenció a la ciutadania usuària dels serveis socials de la Segarra.

La Covid-19 ha permès posar més en relleu la necessitat de reformar les dependències del Consell Comarcal de la Segarra per donar solucions a l'augment les demandes de servei i també és cert que la manca d’espais per fer les atencions condicionaven el nombre de visites ateses.

Imatges del pis on es faran les obres al Consell Comarcal amb la presència del President, Francesc Lluch, el conseller comarcal de l’àrea tècnica i territorial, Xavier Pintó, i la consellera comarcal d’Ensenyament i Cultura, Elisabet Jové.
Imatges del pis on es faran les obres al Consell Comarcal amb la presència del President, Francesc Lluch, el conseller comarcal de l’àrea tècnica i territorial, Xavier Pintó, i la consellera comarcal d’Ensenyament i Cultura, Elisabet Jové.

DIMARTS 02 NOVEMBRE 2021

  • Nota de premsa

Nous espais d’atenció a la ciutadania usuària dels serveis socials de la Segarra.

Durant l’any 2020, i malgrat la pandèmia, els serveis socials de la Segarra han atès un total de 3.635 persones, tot i haver hagut de reduir de forma dràstica l’atenció presencial arrel dels confinaments.

Si ja veníem d’una època en que havien augmentat les demandes de servei, també és cert que la manca d’espais per fer les atencions condicionaven el nombre de visites ateses. La Covid-19 ha permès posar més en relleu la necessitat de reformar les dependències del Consell Comarcal de la Segarra per donar solucions a aquestes mancances.

El trasllat des del carrer Combat de Cervera a la seu actual es va fer l’any 2006, a un edifici d’uns 500 m2 situat a entre el passeig Jaume Balmes i la plaça Joan Salat. Tot i això, en aquell moment es van ocupar dues de les tres plantes disponibles, deixant part del primer pis per edificar quan fos necessari.

És en aquests moments que s’ajunten: d’una banda, la manca d’espais d’atenció a la ciutadania perquè els casos en aquest àmbit han augmentat degut a la Covid; d’una altra, la falta de despatxos per atendre amb la privacitat que requereixen les atencions i on les persones referents puguin atendre en les condicions que marca la normativa de riscos laborals; i finalment, l’assignació d’un fons extraordinari de la Diputació de Lleida per valor de 130.000€, juntament amb els ajuts NextGeneration que venen de la Unió Europea.

Recollint les necessitats del servei i veient l’oportunitat d’oferir un espai que millori tan l’atenció a la ciutadania com la salut laboral del personal del Consell; tenint en compte que la renovació permetrà fer una millora d’eficiència energètica que reduirà els costos fixes per aquest concepte; i que la millora no afectarà econòmicament als ajuntaments de la Segarra, s’ha dut al ple la proposta d’acondicionament de la primera planta del Consell, així com el canvi dels aparells de refrigeració de l’edifici i que, desitgem, serveixi per una millora tan per la ciutadania com pels diversos serveis comarcals.

                                                               

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230