Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millora de la xarxa del Sió entre el bombat de Sant Guim de Freixenet i el dipòsit del Turó del Magre (Segarra).

El Consell Comarcal de la Segarra aprova definitivament la millora de la xarxa d’aigua entre Sant Guim de Freixenet fins al dipòsit del Turó del Magre.

Imatge d'arxiu del darrer Ple al Consell Comarcal
Imatge d'arxiu del darrer Ple al Consell Comarcal

DIJOUS 13 JUNY 2024

L’obra contemplada en el projecte persegueix diversos objectius com substituir la canonada de fibrociment que serveix a Sant Guim de Freixenet des del bombat de Sant Guim, per una nova canonada de plàstic PVC-O que serveixi per a cobrir l’increment de la demanda del nucli i fer possible la connexió del nucli de Montmaneu al sistema del Sió. Una actuació que suposa una previsió d’inversió de 680.906,19 €, incrementant la capacitat de bombat d’aigua per tota aquesta extensió.

Sant Guim de Freixenet depèn exclusivament de la connexió a aquesta xarxa d’abastament en alta i l’increment de la demanda d’aigua dels darrers anys en aquesta línia, juntament amb les prolongació que es va realitzar entre la Tallada i el Turó del Magre, ha derivat en una sobreexplotació d’aquesta infraestructura, provocant que sovint es generin interrupcions en el servei causades per trencaments de la canonada de fibrociment fruit de la sobrepressió a la qual és veu sotmesa. Fet que ha portat al Consell a prendre les mesures pertinents per poder assegurar el servei d’aigua per tots els consumidors de la zona.

A més, la connexió en alta del municipi de Montmaneu (Anoia), actuació ja contemplada en el projecte promogut per l’Agència Catalana de l’Aigua, de connexió de les comarques de la Segarra, l’Urgell, l’Anoia i la Conca de Barberà al canal Segarra Garrigues, en aquest cas, a través del dipòsit del Turó del Magre, suposarà un increment en la demanda d’aquesta línia i implicarà un estrès addicional a tota la connexió entre la EB Freixenet i el dipòsit del Turó del Magre, que cal resoldre. Factor que justifica la necessitat de tirar endavant aquesta millora.

 

Juny, 2024.