Més de 100 empreses de la comarca participen al Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra.
Una de cada dues empreses enquestades ha reduït la facturació més d’un 50% respecte al 2019 i un 41% de les empreses responen que la situació és dolenta tot i que respecte al conjunt de Catalunya, la Segarra presenta una actitud més positiva envers l’actualitat.
DIJOUS 06 MAIG 2021
NOTA DE PREMSA
Més de 100 empreses de la comarca participen al Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra.
Una de cada dues empreses enquestades ha reduït la facturació més d’un 50% respecte al 2019.
Segarra.- El Pla de Reactivació Socioeconòmica és un pla de xoc que se centra a pal·liar els efectes de la crisi sanitària amb l’objectiu de promoure i dinamitzar l'entorn empresarial i, alhora, millorar la situació d'ocupabilitat i formació de la ciutadania.
És per aquest motiu que durant el mes de març, l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal, ha realitzat una enquesta sobre l’impacte de la Covid-19 per avaluar en quin estat es trobaven les empreses de la comarca.
L’enquesta es va enviar per correu electrònic a totes les empreses de la comarca. A més, també es va donar l’oportunitat per aquells que no tenien correu electrònic, de contestar a través de les xarxes socials del Consell i l’app Vilaconnect.
En total es van recollir 103 respostes completes, de les quals un 46,6% van ser realitzades per treballadors autònoms. Per sectors, el comerç i hostaleria són els qui més van participar, representant un 36,9% del total. Pel que fa a la ubicació de les empreses que van respondre, un 37,7% pertanyen a Cervera, un 20,4% a Guissona i un 42,7% a altres municipis.
De les enquestes apareixen dades com que una de cada dues empreses enquestades ha reduït la facturació més d’un 50% respecte al 2019.
El 77,7% de les empreses responen que no han hagut d’aplicar ERTO a les seves plantilles. No obstant això, dins del sector del comerç i hostaleria, el percentatge baixa fins a un 63,2%. De les empreses que han hagut d’aplicar un ERTO, en un 31,6% de casos ha afectat a més de la meitat de la plantilla.
Més de la meitat d’empreses han introduït mesures de digitalització per tal de fer front a la pandèmia. Les principals han estat: reforç del comerç electrònic, reforç del posicionament web i teletreball. A més, un 13% d’empreses ha aprofitat la crisi per impulsar processos de transformació digital més profunds, introduint noves línies de negoci o transformant el propi model de negoci.
Pel que fa a la valoració de la situació actual del negoci, un 41% de les empreses responen que la situació és dolenta. Per contra, malgrat el context econòmic negatiu, un 23% de les empreses valora la seva situació com bona. Respecte al conjunt de Catalunya, la Segarra presenta una actitud més positiva envers l’actualitat.
Respecte a les previsions pel 2021, s’observa una polarització entre diferents sectors econòmics. El 57,7% de les empreses del sector comerç i hostaleria, preveuen caigudes de l’activitat de més del 50% de cara a aquest any, mentre que en el sector industrial és del 31%.
Aquest mes de maig, des del Consell Comarcal, s’estan realitzant taules sectorials telemàtiques, per conèixer més a fons les problemàtiques de cada sector i debatre sobre possibles mesures que ajudin en la reactivació econòmica de tots ells.
Maig, 2021.
Àrea de comunicació
premsa@ccsegarra.cat – 676491230