Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100 empreses de la comarca participen al Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra.

Una de cada dues empreses enquestades ha reduït la facturació més d’un 50% respecte al 2019 i un 41% de les empreses responen que la situació és dolenta tot i que respecte al conjunt de Catalunya, la Segarra presenta una actitud més positiva envers l’actualitat.

Imatge d'arxiu -Cervera
Imatge d'arxiu -Cervera

DIJOUS 06 MAIG 2021

NOTA DE PREMSA

                                                                

Més de 100 empreses  de la comarca participen al Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra.

Una de cada dues empreses enquestades ha reduït la facturació més d’un 50% respecte al 2019.

Segarra.- El Pla de Reactivació Socioeconòmica és un pla de xoc que se centra a pal·liar els efectes de la crisi sanitària amb l’objectiu de promoure i dinamitzar l'entorn empresarial i, alhora, millorar la situació d'ocupabilitat i formació de la ciutadania.

És per aquest motiu que durant el mes de març,  l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal, ha realitzat una enquesta sobre l’impacte de la Covid-19 per avaluar en quin estat es trobaven les empreses de la comarca.

L’enquesta es va enviar per correu electrònic a totes les empreses de la comarca.  A més, també es va donar l’oportunitat per aquells que no tenien correu electrònic, de contestar a través de les xarxes socials del Consell i l’app Vilaconnect.

En total es van recollir 103 respostes completes, de les quals un 46,6% van ser realitzades per treballadors autònoms. Per sectors, el comerç i hostaleria són els qui més van participar, representant un 36,9% del total. Pel que fa a la ubicació de les empreses que van respondre, un 37,7% pertanyen a Cervera, un 20,4% a Guissona i un 42,7% a altres municipis.


De les enquestes apareixen dades com que una de cada dues empreses enquestades ha reduït la facturació més d’un 50% respecte al 2019.

El 77,7% de les empreses responen que no han hagut d’aplicar ERTO a les seves plantilles. No obstant això, dins del sector del comerç i hostaleria, el percentatge baixa fins a un 63,2%. De les empreses que han hagut d’aplicar un ERTO, en un 31,6% de casos ha afectat a més de la meitat de la plantilla.

Més de la meitat d’empreses han introduït mesures de digitalització per tal de fer front a la pandèmia. Les principals han estat: reforç del comerç electrònic, reforç del posicionament web i teletreball. A més, un 13% d’empreses ha aprofitat la crisi per impulsar processos de transformació digital més profunds, introduint noves línies de negoci o transformant el propi model de negoci.

Pel que fa a la valoració de la situació actual del negoci, un 41% de les empreses responen que la situació és dolenta. Per contra, malgrat el context econòmic negatiu, un 23% de les empreses valora la seva situació com bona. Respecte al conjunt de Catalunya, la Segarra presenta una actitud més positiva envers l’actualitat.

Respecte a les previsions pel 2021, s’observa una polarització entre diferents sectors econòmics. El 57,7% de les empreses del sector comerç i hostaleria, preveuen caigudes de l’activitat de més del 50% de cara a aquest any, mentre que en el sector industrial és del 31%.

Aquest mes de maig, des del Consell Comarcal, s’estan realitzant taules sectorials telemàtiques, per conèixer més a fons les problemàtiques de cada sector i debatre sobre possibles mesures que ajudin en la reactivació econòmica de tots ells. 

Maig, 2021.

                                                         

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230