Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Pedra Seca acosta la gent al patrimoni històric agrícola.

La primera edició de la Setmana de la Pedra Seca ha desbordat totes les expectatives d’inscripció i de participació. Centenars de persones han aprofitat per omplir les xarxes socials d’incomptables imatges amb la pedra seca com a protagonista, mostrant i reivindicant la importància i la bellesa d’aquestes construccions des de l’àmbit més local.

El president del Consell Comarcal, Paco Lluch, el Josep M. Santesmasses i amb el Miquel Parramon, que en aquesta ocasió actuava com a secretari de l’Associació Espai Llobregós.
El president del Consell Comarcal, Paco Lluch, el Josep M. Santesmasses i amb el Miquel Parramon, que en aquesta ocasió actuava com a secretari de l’Associació Espai Llobregós.

DIMECRES 02 DESEMBRE 2020

Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra s’ha volgut participar en aquesta iniciativa amb el vídeo Pedres de Sikarra, de Josep M Santesmasses, i amb la col·laboració de l’Associació Espai Llobregós. En el vídeo es mostra la riquesa d’aquest patrimoni a la Segarra i en concret a la zona de Mas Ramon, al límit de Selvanera i Guissona, on hi ha parets de marge molt ben fetes i ben conservades. Les parets de marge o murs de pedra en sec, a més de formar bancals o delimitar parcel·les, constitueixen rics ecosistemes per a moltes espècies animals (insectes i invertebrats, amfibis, reptis, petits mamífers i algunes espècies d’aus que hi nidifiquen) i vegetals (falgueres, líquens i molses). I sobretot, la tècnica de la pedra en sec, exemplifica la relació entre els éssers humans i la natura.

Àrea de Turisme.

Publicació a premsa: Diari La Manyana.

https://www.lamanyana.cat/la-setmana-de-la-pedra-seca-acosta-la-gent-al-patrimoni-historic-agricola/

Èxit d'activitats en la Setmana de la Pedra Seca. Informació de la Generalitat de Catalunya. 

Èxit d'activitats en la Setmana de la Pedra Seca - Sala de premsa. Generalitat de Catalunya (govern.cat)