Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segarrenca Ester Enrich Coma guanya la 15a edició del Premi 7lletres amb Blanc sobre negre.

El recull de contes guanyador té en els set textos protagonistes femenines, amb l'afany de lluita i la no resignació com a punts en comú.

Fotografia de Mercè Carulla
Fotografia de Mercè Carulla

DILLUNS 21 SETEMBRE 2020

Nascuda a Castellnou d’Oluges, municipi de Cervera, Ester Enrich Coma, viu a Alcover, però manté les arrels i els lligams familiars a la Segarra. És una autora molt jove, però amb una sòlida formació en tècnica narrativa aconseguida a la secció d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

El recull de contes guanyador, Blanc sobre negre, té en els set textos protagonistes femenines. D’edats i circumstàncies diferents tenen en comú el seu afany de lluita, la seva no resignació, que quan cal es converteix en rebel·lia, davant de dificultats i situacions adverses.

En l’edició d’enguany, la quinzena, s’ha rebut un total de 39 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats dotze originals. El jurat està format per Teresa Ivars, Emili Bayo, Ramon Badia, Xavier Vidal i Eloi Planes.

Enguany el lliurament del premi s’ha celebrat, al castell de Concabella,  el dia 18 de setembre una data diferent de les edicions anteriors. Des dels seus inicis, l’any 2006, el lliurament del premi ha tingut lloc el cap de setmana més proper al 7 de juliol. En la present edició, a causa de la COVID-19, l’organització s’ha vist obligada a canviar de data i a organitzar un acte adaptat a les circumstàncies actuals.

La pandèmia no només ha alterat les dates, sinó que ha estat la causa de la cancel·lació de les “més coses”, activitats literàries i culturals que al llarg de set setmanes, els mesos de maig i juny, es duen a terme a la Segarra i que finalitzen amb el lliurament del premi.

Al lliurament, amb un aforament limitat hi van assistir representants de les entitats organitzadores; mecenes del premi com Jordi Pujol Torrent, de Prefabricats Pujol; Eulàlia Pagès, de Pagès Editors; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida i l’alcaldessa de Tàrrega.

En la vetllada literària de lliurament de premi es va tenir un record per Josep M Llobet de Nuix, mecenes i impulsor del premi, que va morir fa uns mesos.