Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra rep una inversió global per part del Servei d’Ocupació de Catalunya de més de 800 mil euros que va permetre inserir, el 2019, 110 persones a la comarca.

Aquestes dades corresponent a la inversió del SOC a la comarca de la Segarra pel que fa als programes que gestiona l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. Un d’aquests programes, per exemple, és el 30 PLUS, que ha permès inserir laboralment 20 joves a empreses de la comarca.

Fotografia facilitada per l’empresa Làser Mari a Cervera on es veuen els joves contractats.
Fotografia facilitada per l’empresa Làser Mari a Cervera on es veuen els joves contractats.

DIJOUS 18 JUNY 2020

NOTA DE PREMSA.-

La Segarra rep una inversió global per part del Servei d’Ocupació de Catalunya de més de 800 mil euros que va permetre inserir, el 2019, 110 persones a la comarca.

Aquestes dades corresponent a la inversió del SOC a la comarca de la Segarra pel que fa als programes que gestiona l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. Dades corresponents a l’exercici 2019.

Els programes gestionats són diversos i van adreçats a diferents tipologies com franges d’edats. Tots ells tenen la mateixa finalitat inserir persones que estan a l’atur i segons els seus requisits doncs participen en el programa que més els hi encaixi.

Un d’aquests programes, per exemple, és el 30 PLUS. Aquest programa és per  a la contractació subvencionada de persones majors de 30 anys amb baix nivell de formació tot proporcionant, entre altres recursos, formació i les competències necessàries per a ocupar un determinat lloc de treball. Les entitats que poden ser beneficiàries de la subvenció per a la contractació de participants són les empreses, autònoms, societats civils privades i entitats i institucions sense afany de lucre.

El 2019 era el primer any que el Consell Comarcal rebia els diners per portar a terme el programa 30 PLUS. Ara al final de l’execució del programa es valora molt positivament la resposta de les empreses del nostre territori, en el sentit de què ja s´han contractat les 20 persones, corresponents a les 20 vacants que el SOC ens va atorgar per aquest període. Han estat un total de 12 empreses que han portat a terme la contractació de 22 persones

Les empreses de la comarca que han contractat persones en el marc del programa són diverses. Per exemple, l’empresa Làser Marí a Cervera ha contractat un total de 5 joves que actualment estan treballant. Entre altres empreses de la comarca hi ha YAK Fàbrica de Pinsos Compostos a Sant Guim de Freixenet, Manufactures d´Ferro, a Guissona, la Granja Escola l´Auró a Llanera (Torà), entre altres.

Tal com explica el conseller comarcal de l’àrea de Promoció Econòmica al Consell, Josep Esquerra, la inversió que el SOC destina a la Segarra és molt important per tal de donar ocupació als aturats de la comarca i remarca que des del Consell es treballa constantment per tal d´afavorir la inserció laboral de persones desocupades.

  

Fotografies facilitades per l’empresa Làser Mari a Cervera on es veuen els joves contractats.

Dimecres, 17 de juny de 2020.

                                                                                                                                               

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat - 676491230