Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra reinvindica una tarifa de l'aigua del Canal Segarra Garrigues de caràcter urbà.

El proper dijous dia 4 de novembre, directius del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural visitaran el Consell Comarcal de la Segarra per reunir-se amb membres de govern del Consell Comarcal i els alcaldes de Cervera, Guissona i Torà. L’únic objectiu de la reunió és reclamar que l’aigua del Canal Segarra Garrigues tingui una tarifa específica d’abastament urbà i no s’apliqui la tarifa agroindustrial.

Un punt del Canal Segarra Garrigues al seu pas per Plans de Sió.  Imatge: NacioDigital.cat
Un punt del Canal Segarra Garrigues al seu pas per Plans de Sió. Imatge: NacioDigital.cat

DIVENDRES 29 OCTUBRE 2021

NOTA DE PREMSA.-

La Segarra reinvindica una tarifa de l'aigua del Canal Segarra Garrigues de caràcter urbà.

El proper dijous dia 4 de novembre, directius del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural visitaran el Consell Comarcal de la Segarra per reunir-se amb membres de govern del Consell Comarcal i els alcaldes de Cervera, Guissona i Torà.

Tot i que la reunió s’havia demanat amb la Consellera del Departament, finalment ha excusat assistència, i hi assistiran el Director General del Departament, Sr. Oriol Ansón i el Director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Sr. Samuel Reyes.

L’únic objectiu de la reunió és reclamar que l’aigua que se servirà properament a la comarca des del Canal Segarra Garrigues, amb caràcter definitiu, tingui una tarifa específica d’abastament urbà i no s’apliqui la tarifa agroindustrial.

El canal Segarra Garrigues aplica diverses tarifes: la de reg (entre 0,0868 i 0,1044  €/m3 ) , la de subministrament a granges ( a  0,3076 €/m3 )  i l’anomenada agroindustrial ( a 0,3711  €/m3 ).

Des de la Comarca de la Segarra s’entén que els cabals que s’utilitzen per a prestar un servei obligatori, de caràcter municipal, com és el servei d’abastament d’aigua potable, en cap cas es pot equiparar a un subministrament de caràcter agroindustrial, ni al d’una granja. Aquests preus que es repercutiran a tots els veïns de la comarca  a través de la pròpia tarifa municipal del servei, no poden ser una càrrega més a afegir als elevats costos de manteniment que per raons de l’orografia comarcal comporta el servei d’aigua en alta als dipòsits municipals de la Segarra.

El servei d’una obra pública com la del canal Segarra Garrigues necessàriament ha de considerar i aplicar una tarifa urbana, que no pot anar més enllà del cost que suporta amb el reg i mai una tarifa, que ni la seva naturalesa ni els seus preus, es pot aplicar als consums urbans.

Acceptar l’aplicació d’aquesta tarifa agroindustrial seria un llast inacceptable que condicionaria el futur de la Comarca i conseqüentment el seu desenvolupament. 

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230