Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra rebutja el masclisme i les violències sexuals

El president del Consell Comarcal, Ramon Augé, la vicepresidenta Imma Secanell i la consellera Elena Guirado han presentat la campanya ‘Despenja la violència estètica’

DIVENDRES 24 NOVEMBRE 2023

El Consell Comarcal de la Segarra ha commemorat aquest divendres el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones amb un acte que ha tingut lloc a la plaça Joan Salat de Cervera i ha servit per rebutjar el masclisme i les violències sexuals al conjunt de la comarca. Igualment, s’ha presentat públicament la campanya d’enguany pel 25-N, que sota el títol ‘Despenja la violència estètica’, busca donar visibilitat a les múltiples dimensions de la pressió estètica i com aquesta afecta diàriament a la salut mental i física de gran part de la població, principalment a les dones.

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, ha fet el parlament inaugural i ha explicat que “ens hem reunit com a comarca per mostrar el nostre rebuig unànime al masclisme i les violències sexuals que lamentablement encara persisteixen en la societat. Volem expressar la nostra solidaritat amb totes les dones que han patit i pateixen aquestes situacions inacceptables. Cal unir-nos com a societat per combatre aquestes formes de violència i treballar cap a una societat més justa i igualitària”, ha dit Augé, qui ha agraït la seva tasca a tots els qui treballen des dels àmbits de la seguretat, la sanitat, els serveis socials, educació i les entitats del tercer sector per atendre i erradicar la violència masclista.

Manifest institucional i presentació de la campanya pel 25N

A continuació, s’ha llegit el manifest institucional amb la col·laboració del personal tècnic de l’ens i, tot seguit, el president del Consell Comarcal, conjuntament amb la vicepresidenta Imma Secanell, i la consellera de l’àrea de Serveis Socials Salut i Igualtat, Elena Guirado, han donat a conèixer la campanya d’enguany, que pretén desmitificar el mite de la normalitat i assenyalar l’impacte que tenen els cànons de bellesa preestablerts a la vida de les persones. Igualment, l’acte ha servit per donar a conèixer els materials d’aquesta campanya, com és el cas dels cartells, que també s’han repartit pels comerços i els punts d’interès, i unes burres de roba que es podran veure les pròximes setmanes als instituts de la comarca, biblioteques i CAP de salut, entre altres.

El president del Consell Comarcal ha posat en valor la campanya i ha remarcat la importància de reconèixer les diverses formes de pressió estètica que afecten moltes persones, especialment les dones, en la seva vida diària. “Agraïm la presència de tots els qui ens acompanyen avui i cridem a la reflexió i a l'acció. És hora de treballar junts per crear un entorn en què tothom pugui viure lliure de violència i discriminació i, en aquest sentit, la igualtat de gènere és un objectiu que hem de perseguir incansablement, i el Consell Comarcal de la Segarra està compromès en aquesta lluita”, ha conclòs Augé.