Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra, protagonista del num.50 de la revista Ara Lleida

Sota el títol “Romans, Bruixes i Castells”, la revista dedica un dossier de quinze pàgines a la nostra comarca

DIMECRES 02 SETEMBRE 2020

La revista del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida arriba a la seva cinquantena entrega, en aquest número dedica un ampli reportatge de la comarca de la Segarra on es destaca el bo i millor d’aquest indret de la Catalunya Central.

Sota el títol “Romans, Bruixes i Castells”, el llibret fa un recorregut pels principals atractius turístics dels vint-i-un municipis segarrencs, passant pels castells i fortaleses, el passat romà de Guissona, el potencial històric de la Universitat de Cervera, les construccions de pedra seca o les festivitats, amb menció especial a l’Aquelarre.

La revista no s’oblida tampoc de personalitats emblemàtiques de la comarca com l’intèrpret del patrimoni Armand Forcat, que als seus 90 anys ha atansat el patrimoni segarrenc a milers de visitants, o els germans Màrquez, referents en el panorama internacional del motociclisme.   

La gastronomia segarrenca també té un lloc destacat en aquest article de la revista Ara Lleida, i es defineix com “una gastronomia clàssica de terres d’interior, contundent i fonamentada en els productes de proximitat, de tradició ramadera i cerealística”. En destaquen les coques de recapte, els panadons o la tupina.

Finalment, la revista també repassa els espais museístics de la Segarra i les rutes de senderisme i BTT, destacant la llarga oferta esportiva que ofereix la comarca.

 

Pots accedir a la versió On-Line del núm.50 de la Revista Ara Lleida a través d’aquest enllaç: https://www.aralleida.cat/revista-ara-lleida-50/