Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra commemora la Diada Nacional de Catalunya amb una ofrena floral, parlaments i interpretacions musicals

La capital de la Segarra ha acollit aquest dilluns els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, amb una ofrena floral, parlaments a càrrec de les diferents autoritats i interpretacions musicals i sardanistes de proximitat.

La Diada, aquest dilluns a Cervera
La Diada, aquest dilluns a Cervera

DIMECRES 13 SETEMBRE 2023

Els actes, a càrrec del Consell Comarcal de la Segarra conjuntament amb la Paeria de Cervera, han tingut lloc al monument de la Generalitat a Cervera, en què s’ha dut a terme una ofrena floral. A continuació, s’han dut a terme parlaments a càrrec del paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i del president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé.

La jornada també ha comptat amb la interpretació del Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors, a càrrec del duo d’acordions Berta Villorbina i Neriyà Dori, així com una actuació de la colla sardanista Jovencells, i un berenar popular, una vegada finalitzats els actes.

Activitats paral·leles

Igualment, durant el matí, a l’oficina de Turisme s’hi ha organitzat una jornada de portes obertes a l’espai temàtic del CAT, així com la projecció audiovisual que ha permès conèixer els orígens de la Generalitat de Catalunya. La celebració també ha comptat amb la col·laboració del Conservatori Professional de Músics de Cervera i de la colla sardanista Jovencells de Cervera.

Així mateix, per fer de la Diada Nacional una festa més lluïda, l’organització ha animat als veïns i veïnes dels diferents municipis de la Segarra a engalanar els seus balcons i finestres amb senyeres, que s’han distribuït gratuïtament a la Paeria de Cervera durant els dies previs a la jornada.

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, ha explicat que la voluntat dels actes ha estat la de celebrar un programa de propostes populars “perquè ningú que tingui ganes de celebrar la Diada es vegi privat de poder-ho fer”, en referència a totes les persones que no poden desplaçar-se a l’acte de Barcelona pels motius que siguin, i ha mostrat “tot el suport” a l’acte nacional.