Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra, comarca beneficiària per seguir impulsant els projectes LEADER per al desenvolupament rural.

La Diputació de Barcelona, els grups LEADER, entre ells el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya central i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya han signat un conveni de col•laboració per enfortir els propers 3 anys les estratègies de desenvolupant rural a nivell local.

Fotografia facilitada pel Consorci LEADER  a la Catalunya Central.
Fotografia facilitada pel Consorci LEADER  a la Catalunya Central.

DILLUNS 15 MARÇ 2021

NOTA DE PREMSA.- 

SIGNATURA DEL CONVENI ENTRE DIPUTACIÓ DE BARCELONA I ELS GRUPS LEADER

La Diputació de Barcelona, els grups LEADER, entre ells el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya central i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per enfortir els propers 3 anys les estratègies de desenvolupant rural  a nivell local.

Aquest 2021 la Diputació de Barcelona destinarà ja 118.000 € a impulsar projectes clau per als diferents territoris com son l’ENFOCC, per augmentar la sostenibilitat dels territoris rurals catalans mitjançant la transició energètica i la gestió forestal sostenible, el COL·LABORA x PAISATGE per posar en valor el patrimoni arquitectònic de la pedra seca, el GUSTUM per posar en valor els productes agroalimentaris locals o l’ODISSEU d’acompanyament als joves emprenedors del món rural, entre molts altres. Projectes que ens permeten avançar en polítiques essencials per garantir la cohesió territorial i la igualtat d’oportunitats dels ciutadans.

A la província de Barcelona 100 municipis rurals formen part i es beneficien de les actuacions dels grups Leader i aquesta col·laboració permetrà actuar més intensament i de forma coordinada en el seguiment i caracterització de les zones rurals i les seves necessitats en la lluita contra el despoblament i repte demogràfic, en la promoció de l’entramat socioeconòmic del món rural,  en la millora de la implantació de les TIC i les seves aplicacions al sector agrari, i en el desenvolupament de la transició energètica i la mobilitat sostenible en zones amb baixa densitat demogràfica.

Pel que fa a l’àmbit del Consorci ja es porten 5 convocatòries d’ajut aprovades amb un import fins ara destinat a ajuts de 3.882.424 € i 111 projectes recolzats; i en aquest moment està en tràmit d’aprovació la sisena convocatòria d’ajuts a la que hi concorren 53 sol·licituds d’ajut.

Recordem que l’àmbit de treball del Consorci engloba les comarques de la Segarra, el Solsonès, 19 municipis de l’Anoia i 6 municipis del Bages. A la signatura va assistir el President del Consell Comarcal de la Segarra, Paco Lluch. 

Informació facilitada pel Consorci LEADER  a la Catalunya Central.