Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala Francesc Buireu a Cervera, acull la sessió plenària del Consell Comarcal i el Consell d’Alcaldies de la Segarra.

El Consell Comarcal presenta la proposta de l’augment de la taxa de residus d’un 5%.

Sala Francesc Buireu (Cervera)
Sala Francesc Buireu (Cervera)

DIJOUS 21 OCTUBRE 2021

  • Nota de premsa

La Sala Francesc Buireu a Cervera, acull la sessió plenària del Consell Comarcal i el Consell d’Alcaldies de la Segarra.

El Consell Comarcal presenta la proposta de l’augment de la taxa de residus d’un 5%.

Cervera.-  La sessió plenària del Consell Comarcal va presentar la modificació i l’establiment de taxes i preus públics del servei de gestió de residus per a l’exercici 2022.

L’any 2021, vista l’afectació a la població general de la covid-19, es va decidir congelar la taxa d’escombraries a totes les categories del padró d’escombraries. Enguany es proposa augmentar la taxa un 5 %, excepte en les categories del padró més afectades per la covid-19, que són el sector de la restauració i les cases de turisme rural.

La despesa del pressupost que augmenta més és la del “cànon sobre la deposició de residus”, fixat per la Generalitat de Catalunya, que s’incrementa notablement any rere any. L’any 2021 ha estat de 53,10 € / t, i de cara a l’any 2022 serà de 59,10 € / t, és a dir, un increment de l’11 %. Cada any s’incrementa entre un 11 i un 14 % (a tall d’exemple, l’any 2020 era de 47,10 € / t).

En una altra línia de coses, davant el recurs presentat per una de les empreses licitadores per la suspensió del procediment de contractació de l’obra de rehabilitació de la xarxa d’abastament d’aigua en alta de la Segarra, el Ple va aprovar sol·licitar al tècnic que va emetre els informes de valoració dels criteris subjectes a judici de valor, que motivi i faci els aclariments que s’escaiguin respecte a les puntuacions atorgades als dos licitadors.

El President, Francesc Lluch, va explicar la petició rebuda al Consell Comarcal per part de la Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Generalitat, Sra. Teresa Jordà, per venir a explicar el nou decret de transició energètica. Un decret que entre les seves claus són; El vistiplau dels propietaris, l'obligació d'informar i oferir participar la ciutadania i els ajuntaments.  

Abans de la sessió plenària es va realitzar el Consell d’Alcaldies on al finalitzar va intervenir la Sra. Dolors Tella, Directora dels Serveis Territorials de la Vicepresidència i de polítiques digitals i Territori a Lleida per explicar les noves atribucions de la conselleria als alcaldes i alcaldesses de la comarca.

Imatges de la sessió plenària.

 

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230