Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala de Plens del Consell Comarcal acull la primera sessió d’alcaldes i alcaldesses a càrrec de la nova Presidenta, Imma Secanell.

Es va proposar una moció consensuada, per tots els alcaldes i alcaldesses de la Segarra, per demanar la millora de la seguretat viària i la prevenció de la sinistralitat a l'autovia A-2 que passarà a votació al proper Ple del Consell Comarcal.

Fotografia de la Sala de Plens del Consell Comarcal.
Fotografia de la Sala de Plens del Consell Comarcal.

DIJOUS 24 OCTUBRE 2019

La Sala de Plens del Consell Comarcal acull la primera sessió d’alcaldes i alcaldesses a càrrec de la nova Presidenta, Imma Secanell.

Aquest passat dimecres s’ha projectat la primera de les sessions d’alcaldes i alcaldesses de la nova legislatura al Consell Comarcal. Aquest cop a càrrec de l’alcaldessa de Tarroja, Imma Secanell.

El  Consell d’Alcaldes s’iniciava amb la presentació delPla d’acció comunitària inclusiva de la Segarra 2019-2023”. Aquest Pla segons la normativa de la Generalitat de Catalunya ha d‘ésser el  nou model de treball comunitari que ha d’implicar activament als serveis socials bàsics canviant el seu objecte d’intervenció. El Pla té com a objectiu disminuir les desigualtats d’accés a les esferes d’inclusió social de les persones, promoure el desenvolupament social de la comarca de la Segarra i millorar la qualitat de vida de les persones. És una eina que s’ha elaborat, d’acord amb una àmplia i intensa participació dels i les agents clau de la comarca. Amb total més d’una cinquantena de persones amb més de 27 institucions i entitats representades van formar part de les diferents taules de treball on s’han extret tot un seguit d’accions que es duran a terme en els mesos vinents.

Tal com s’ha explicat als alcaldes i alcaldesses el Pla buscarà introduir i potenciar la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir les polítiques i els programes d’inclusió social a la Segarra.

Des de l’àrea de serveis socials també s’ha presentat una nova iniciativa, el Banc de productes de suport. Els productes de suport són aquells elements que permeten a les persones amb manca d’autonomia personal, dependència i/o discapacitat dur a terme activitats de la vida diària i de cura personal que, sense aquesta ajuda no podrien fer o que només podrien realitzar a costa d’un gran esforç. Els Bancs de productes de suport, són serveis de caràcter local i especialitzats que proporcionen aquests productes d’ajuda tècnica a persones amb discapacitat o dependència en modalitat de préstec, amb l’objectiu de millorar la seva autonomia personal o bé facilitar la tasca del seu cuidador. Generalment són situacions de necessitat sobtada o esdevinguda en poc temps, ja siguin transitòries o de llarg termini

Tal com s’ha explicat als alcaldes i alcaldesses és un servei que vol assegurar l’autonomia de la persona i la seva continuïtat al domicili. Facilita l’accés de la població a l’assessorament tècnic per a l’adaptació del domicili i ofereix els productes de suport necessaris per millorar la qualitat de vida de les persones i la dels seus familiars.

Com a exemple els productes de suport que hi haurà al Banc seran; Llits articulats, baranes, matalàs “antiescares”, coixins, cadira de rodes, crosses, caminadors, entre altres.

Les persones interessades caldrà que s’adrecin als Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal de la Segarra

En l’ordre del dia també s’han explicat les actuacions que s’inclouran en el proper Pla Únic d’Obres i Serveis 2020-2024; Rehabilitació de la Impulsió Oluges a Ferran, rehabilitació de les canonades de la xarxa alta i la Connexió de l’ETAP de Ratera al Canal Segarra-Garrigues. En relació amb el tema de Pla Obres i Serveis tots els grups polítics van votar-hi a favor, tot i que el punt de la connexió al Segarra-Garrigues va portar discrepància  amb alguns alcaldes perquè en el disseny del projecte actual una part dels municipis de la Segarra (Talavera, Montoliu) no poden abastir-se del canal Segarra-Garrigues i seguiran agafant aigua de canal d'Urgell. 

A la vegada, es va proposar  una moció consensuada per tots els alcaldes i alcaldesses per demanar la millora de la seguretat viària i la prevenció de la sinistralitat a l'autovia A-2 que passarà a votació al proper Ple del Consell Comarcal. Com també passarà per Ple, la setmana vinent, la modificació puntual de l’ordenança fiscal de la taxa de residus que es preveu un increment del 2% a les taxes de cara l’any vinent.

Dijous, 24 d’octubre.

                                                                   

Àrea de Comunicació - premsa@ccsegarra.cat

Tel. 676491230