Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria, el Pla Educatiu d'Entorn, el CAP de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra uneixen forces per crear una web que englobi tots els serveis i recursos disponibles a la comarca

El projecte, amb el nom “Mapa Comunitari de la Segarra”, vol agrupar en una única web informació rellevant dels serveis, entitats i associacions de la Segarra per tal de donar-los a conèixer a la ciutadania i facilitar la feina als professionals dels diferents sectors.

DIVENDRES 20 OCTUBRE 2023

Conèixer els recursos que hi ha a l'abast pot ser una tasca especialment dificultosa. A la Segarra existeixen incomptables serveis, professionals i entitats que treballen en àmbits molt diferents, però que són extremadament necessaris per al funcionament dels diversos municipis.

Amb anterioritat, el Consell Comarcal de la Segarra havia elaborat una web anomenada Mapa Social de la Segarra, un primer intent d'aglutinar en un únic recurs la informació bàsica del teixit social de la comarca. La tasca, però, suposa un gran desplegament de temps i recursos dels quals moltes vegades no es disposa.

Tanmateix, gràcies a les coordinacions habituals que es realitzen amb altres professionals, els serveis implicats van veure que compartien la mateixa idea i que estaven treballant paral·lelament amb iniciatives molt semblants. D'aquesta manera, es va crear un grup de treball encarregat de dissenyar aquest nou projecte el qual s'ha anomenat Mapa Comunitari de la Segarra. El principal objectiu és apropar i donar a conèixer a la ciutadania els recursos dels quals disposem al territori d'una manera fàcil, accessible i intuïtiva.

Per fer-ho possible es necessita la col·laboració dels serveis, professionals, associacions i entitats, amb l’objectiu d’anar actualitzant les dades que formaran part del mapa virtual. Per això mateix s'ha elaborat un breu formulari en el qual es demana informació concreta sobre el servei, programa, entitat... La data màxima per a respondre el qüestionari és fins al 31 d'octubre, moment en el qual es començarà a modelar la web per a poder presentar-la tan aviat com sigui possible.

Els tècnics i tècniques implicades en el projecte remarquen la importància de la col·laboració entre serveis, la qual permetrà maximitzar els recursos ja disponibles i no duplicar funcions. Gràcies a aquesta unió entre Paeria, Consell Comarcal i CAP, s'espera poder obtenir una nova eina que faciliti una major coneixença de l'entorn i reivindicar els actius de la Segarra.

Per a més informació podeu contactar al correu peecervera@gmail.com o plainclusio@ccsegarra.cat