Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat presenta als alcaldes el traçat de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha presentat una proposta de primer traçat de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió als alcaldes dels municipis de la Segarra, Urgell i Noguera per on ha de passar. Aquesta via comença a Sant Guim de Freixenet i acaba a Balaguer resseguint el municipis de la Ribera del Sió.

Moment de la reunió telemàtica
Moment de la reunió telemàtica

DILLUNS 16 NOVEMBRE 2020

NOTA DE PREMSA.-

La Generalitat presenta als alcaldes el traçat de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha presentat una proposta de primer traçat de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió als alcaldes dels municipis de la Segarra, Urgell i Noguera per on ha de passar. Aquesta via comença a Sant Guim de Freixenet i acaba a Balaguer resseguint el municipis de la Ribera del Sió.

La presentació telemàtica de la ruta la van fer Isidre Gavín, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, i tècnics del seu departament. Gavín es va comprometre a tenir enllestida una proposta completa de les actuacions a realitzar abans de dos mesos. La creació d’aquesta ruta va ser proposada des de la Segarra als municipis per on passa el Sió.

El traçat bàsic de la ruta presentada és fruit del treball dels tècnics de la Generalitat sobre el terreny on van recollir les propostes dels municipis per on passa: Sant Guim de Freixenet, Estaràs, Les Oluges, Cervera, Tarroja, Torrefeta i Florejacs, Els Plans de Sió, Ossó de Sió, Puigvert d’Agramunt, Preixens, Montgai, La Sentiu de Sió, i Balaguer.

La ruta està pensada tant per fer en bicicleta de passeig com en BTT i passarà per trams de poc trànsit amb asfalt o per pistes de terra. El traçat obligarà acondicionar espais de respòs cada 5 o 10 quilòmetres. Es preveu que aquesta ruta pugui enllaçar amb les de llarg recorregut que prepara la Generalitat de Lleida a la Pobla de Segur i de LLeida a Girona que formen part de l’Estratègica Catalana de la Bicicleta que impulsa Territori i Sostenibilitat. 

La Generalitat preveu que l’explotació de la ruta la facin els consells comarcals que també s’encarregarien del manteniment.

Plànol rutes cicloturistiques

Informació facilitada per Josep Mercadé, regidor a l'Ajuntament de Sant Guim de Freixenet. 

Pots llegir més informació d'aquesta notícia:

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/389551/territori-i-sostenibilitat-avanca-en-la-definicio-de-la-ruta-cicloturistica-de-la-vall-del-sio