Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés, participa en el Consell d’Alcaldies de la Segarra.

La Sala de Plens del Consell Comarcal va acollir la sessió ordinària del Consell d’Alcaldies de la Segarra. En aquesta sessió es va rebre la visita institucional de la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés.

Imatge del moment del Consell d'Alcaldies
Imatge del moment del Consell d'Alcaldies

DIJOUS 22 FEBRER 2024

Nota de premsa.- 

La delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés, participa en el Consell d’Alcaldies de la Segarra.

La Sala de Plens del Consell Comarcal va acollir la sessió ordinària del Consell d’Alcaldies de la Segarra. En aquesta sessió es va rebre la visita institucional de la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés.

La delegada va fer una presentació, als alcaldes i alcaldesses, de l’acció de Govern al Territori.

En el torn de paraules, el President del Consell Comarcal, Ramon Augé, va agrair la presència de la Delegada. El President va fer incís en diferents temes que preocupen a la comarca i va iniciar els seus parlaments demanant suport pel finançament de les entitats locals, que amb l’increment de les despeses i la càrrega burocràtica els pressupostos estant desajustats.

Va remarcar que cal treballar per tenir en compte la situació central de la Segarra al territori català tot i la situació  a una cantonada del territori de la Vegueria. La comarca històrica de la Segarra va partir la divisió en tres províncies i, amb el temps, es van reproduint les dificultats d’aquesta divisió, com per exemple, la manca d’asfaltatge en carreteres, la lliure elecció d’un centre sanitari entre Lleida i Igualada i, el servei de trens que cal millorar entre Cervera-Manresa-Barcelona, tot i la recent millora de la R12 entre Cervera i Lleida,

Es va fer també present la demanda per part del President de l’ajut de la Generalitat en el sistema d'aigua potable de la Segarra. En concretar la signatura del conveni, entre el Departament d'Acció i el Consell Comarcal, es va acordar unes condicions justes amb una tarifa d'aigua de subministrament urbà en els mesos que el Canal Segarra Garrigues està tancat.  També es va demanar la petició de l'ajut de l'ACA (Agència Catalana de l’Aigua) en les necessàries millores del sistema de GAS a la comarca (Gestió d’Aigües) per reforçar la part central de la canonada del sistema Sió i la definitiva portada d'aigua potable a la Vall del Llobregos. Aquesta actuació estava prevista en les mesures de la sequera del 2008 i es va quedar aturada. Ara son necessàries aquestes actuacions per fer resilient el sistema d'aigua potable de la Segarra

Finalment, el President va reclamar adaptar les normatives i les bases d’ajuts a la realitat comarcal i municipal. Per exemple, amb els ajuts de muntanya és molt injust que els 6 municipis de muntanya de la Segarra actual no tinguin aquests ajuts, com camins i beques universitàries, com que no és tota la comarca, comarca de muntanya.

Posteriorment es va presentar el Punt d’Atenció GlobalLleida Segarra. Aquest Punt és un conveni a 3 bandes (Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Consell Comarcal de la Segarra i Paeria de Cervera). L'objecte del present conveni és regular la col·laboració entre Promoció econòmica, l’Ajuntament i el Consell, pel funcionament del “Punt d’Atenció Segarra”, d’ara endavant Punt d’Atenció Globalleida Segarra, per reforçar el suport a l’emprenedoria i al teixit empresarial de la comarca i donar suport a activitats de formació i accions, vinculades a la promoció econòmica

El darrer punt de l’ordre del dia va ser presentar als alcaldes i alcaldesses el  conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments pel finançament de diversos serveis comarcals. La sessió va finalitzar emplaçant els alcaldes i alcaldesses al pròxim Ple del Consell Comarcal, el 6 de març.  En el pròxim ple està previst incloure en l’ordre del dia, a part dels convenis de col·laboració ja tractats, l’expedient de contractació del servei de recollida de cartró comercial, voluminosos i el Conveni de col·laboració per la gestió de l’arxiu comarcal.

Dijous, 22 de febrer de 2024.

                                                                                        

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat

Tel.- 676491230