Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ubicat realitzà dues accions més aquest mes de novembre per tal d’inserir als participants al món laboral

Un 39% dels participants del programa UBICAT han aconseguit un lloc de treball aquest 2021, segons les dades, 32 de les 80 persones que formen part del programa d’aquest any han trobat un lloc de treball gràcies al programa.

Assistens a la xerrada a càrrec de l'empresa Nexian ETT al Sindicat de Cervera
Assistens a la xerrada a càrrec de l'empresa Nexian ETT al Sindicat de Cervera

DIVENDRES 03 DESEMBRE 2021

Una de les accions, es va dur a terme el passat dimarts 23 de novembre al matí, on l'empresa Nexian ETT de Cervera va realitzar una xerrada al Sindicat de Cervera, encarada als 8 participants que formen part del programa UBICAT. En aquesta, per una banda, es va realitzar una part més informativa, on es va explicar el funcionament d'una ETT, què cerquen els empresaris en els candidats, les ocupacions en les quals es requereix personal i, per altra banda, els participants van poder preguntar els seus dubtes com també eliminar mites sobre les ETTs.

La segona acció, ha estat una formació de 8 hores en el marc del procés d'orientació, anomenada La millor versió de mi mateix/a, ha estat impartit per Montse Soriano, especialista en coaching, màrqueting i comunicació, de NeaGnosi i s'ha fet al CEI, amb la col·laboració de la Paeria de Cervera. Aquest ha estat dividit en dos blocs, Coneixent-me, dedicat a descobrir les fortaleses de cadascú, i No sé si m'explico, amb l'objectiu de preparar les entrevistes de treball que molts d'ells ja estan realitzant ara que es troben a la fase final del programa. Durant dos dies les persones assistents han tingut l'opció de millorar les oportunitats de trobar feina.

El programa UBICAT, que ja té un recorregut de 4 anys dins del Consell Comarcal de la Segarra, està finançat pel SOC, i pretén dotar els participants en cerca de feina de les eines necessàries per tal d'assolir la inserció laboral mitjançant la cerca activa de feina, fomentant l'autonomia per afrontar aquesta tasca amb una probabilitat d'èxit més gran. El programa UBICAT és el més generalista dels que es gestionen pel Consell Comarcal, ja que l’únic requisit per formar-ne part és estar cercant feina o bé una millora d’ocupació, i en el cas del Consell, ser major de 30 anys, ja que els menors de trenta anys són atesos per l’Oficina Jove. Té com a objectiu oferir les eines i l'assessorament necessaris per tal d'assolir la inserció laboral dels participants mitjançant la seva cerca activa d'ocupació, fomentant l'autonomia per afrontar aquesta tasca d'inserció o reinserció en el mercat de treball amb una probabilitat d'èxit més gran. S’intenta atendre prioritàriament a les persones que presenten situació de vulnerabilitat per motius socioeconòmics i les persones aturades de llarga durada. L’assessorament és totalment individualitzat i es contextualitza cada cas en coordinació, si escau, amb els serveis socials i amb l’oficina jove aprofitant que aquests serveis són oferts pel mateix Consell.

La penúltima edició realitzada del programa va ser la convocatòria de l’any 2019, on es va executar el programa l’any 2020. En aquesta es van inserir quasi un 27% dels participants del programa.

Finalment, l’any 2020 es va realitzar la convocatòria per executar el programa l’any 2021, on s’han atorgat 80 participants, 32 dels quals ha trobat feina, per tant, s’ha inserit un 39% dels participants d’aquesta darrera edició, cosa que es pot valorar positivament, ja que la taxa de participants inserits ha augmentat en un 12%.

De cara al pròxim programa, es resta a l’espera de la convocatòria del 2021, per executar el programa l’any 2022.

 

3 de desembre de 2021.

                                                                          

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

http://www.ccsegarra.cat/

@ccsegarra.cat