Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove de la Segarra presenta la memòria 2020 i aposta per aquest 2021 per la implantació del Carnet Segarra Jove amb descomptes a la comarca i per tot Catalunya.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal presenta als ajuntaments de la comarca les activitats i actuacions dutes a terme durant el 2020.

Imatge de les tècniques de l'Oficina Jove
Imatge de les tècniques de l'Oficina Jove

DIJOUS 06 MAIG 2021

NOTA DE PREMSA

                                                           

L’Oficina Jove de la Segarra presenta la memòria 2020 i aposta per aquest 2021 per la implantació del Carnet Segarra Jove amb descomptes a la comarca i per tot Catalunya.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal presenta als ajuntaments de la comarca les activitats i actuacions dutes a terme durant el 2020.

Un 2020 marcat per la Covid-19 i on l’Oficina es va veure obligada a tancar les portes temporalment i es va adaptar a la situació. Tot i això, l’activitat no es va veure afectada i les xarxes socials es van convertir en les aliades per seguir oferint els serveis als i les joves de la comarca de la Segarra.

El programa Salut Jove va posar èmfasi en poder ajudar a tots els i les joves que els costava gestionar els dubtes i preocupacions derivats del confinament, oferint el projecte Escolta’t perquè poguessin fer arribar les seves consultes en aquest sentit. Es van projectar 7 xerrades virtuals amb més de 100 joves connectats.

Es va seguir fent orientació formativa i laboral acompanyant en línia als i les joves que volien aprofitar el moment per a poder millorar la seva formació i alhora la seva situació laboral. Es van fer més de 280 atencions denotant la manca de feina actual per als i les joves. També es van projectar 44 tallers formatius i d’orientació als instituts de la comarca.

Iniciatives com “El Talent Segarrenc” van fer que els joves interactuessis a través de les xarxes socials de l’Oficina i, a la vegada, estaven connectats a les informacions diàries derivades de la covid-19 emeses per l’Oficina.  L’increment a xarxes ha estat considerable, més un miler de joves són seguidors.

Es van poder projectar els Camps de Treball Local, un total de 8 municipis de la comarca, adaptant-se a la situació, amb grups de màxim 10 joves i seguint totes les recomanacions sanitàries. I finalment, l’Apropa’t va fer 36 tallers als instituts de temàtiques diferents amb gairebé 160  joves participants.

L’Oficina Jove actualment presta el suport tècnic a 17 municipis de la comarca amb les tècniques compartides que es desplacen als ajuntaments. Per part de la Generalitat es rep una subvenció de 21.297,25 €.  La despesa total realitzada el 2020 incloent el personal, les prestacions de serveis i les accions realitzades en l’àmbit comarcal i als diversos municipis ha estat de: 231.752,29 €.  El finançament principal prové de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Contracte Programa i convenis de col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i també dels Ajuntaments.

La consellera comarcal, Canòlich Fàbregas, explica que a causa de la Covid-19, alguns projectes van quedar pendents d'iniciar, un d’ells l’aposta per fer el Carnet Segarra Jove. Una iniciativa que avui dia sols té una comarca de Catalunya i és la Terra Alta com a prova pilot. Des del Consell Comarcal, conjuntament amb la Paeria de Cervera i la Generalitat s’està començant a treballar perquè de cara l’any vinent es pugui tenir. Aquest carnet beneficiarà als i les joves de descomptes en botigues i actes de la comarca, però també per tot Catalunya. La Segarra seria la segona comarca en implantar-ho.

Fes clic AQUÍ per veure la MEMÒRIA

                                                                      

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230