Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’augment de la inversió per part de la Diputació de Lleida a la comarca de la Segarra ha sigut d’un 50% més que l’anterior mandat.

Aquest augment es deu al canvi de gestió dels fons públics de la Diputació que opta per criteris com afavorir les poblacions amb risc de despoblament

Imatge del Consell d'Alcaldies - 1 de març, 2023.
Imatge del Consell d'Alcaldies - 1 de març, 2023.

DIJOUS 02 MARÇ 2023

  • Nota de premsa

L’augment de la inversió per part de la Diputació de Lleida a la comarca de la Segarra ha sigut d’un 50% més que l’anterior mandat.

Aquest augment es deu al canvi de gestió dels fons públics de la Diputació que opta per criteris com afavorir les poblacions amb risc de despoblament.

Cervera.-  La Sala de Plens del Consell Comarcal ha acollit la sessió ordinària del Consell d’Alcaldies a la comarca. En aquesta sessió s’ha comptat amb la visita institucional del President de la Diputació, Sr. Joan Talarn,  acompanyat de la diputada Mercè Carulla i el diputat Francesc Sabanés.

El President Talarn ha explicat als representants del món local que la Segarra ha estat la comarca de la Plana de Lleida que més ha notat el canvi de gestió dels fons públics de la Diputació durant aquest mandat, ja que amb la implementació dels plans econòmics, la Diputació ha incrementat en un 49,7% les seves aportacions a les entitats locals respecte del mandat anterior, superant així els 14,6 milions d’euros. I ha ajudat aquest argument el fet de la discriminació positiva vers municipis amb risc de despoblament, amb un 20% més que la resta.

En un primer moment, el cap comarcal dels Mossos, Sr. Salvador Plens., acompanyat pel sotscap  de la regió policial de Ponent Intendent, Sr. Jordi Dalmau, han presentat el nou cap de l'àrea policial de Lleida, Sr. Josep Maria Estela, cap de l’àrea policial de Ponent, qui va fer una breu intervenció posant-se a disposició de tots els ajuntaments de la comarca, remarcant l'estreta col·laboració que es manté amb la resta de cossos policials, tan estatals com locals, i anunciant l'increment del número de Mossos que s'està duent a terme per part de la Generalitat de Catalunya. 

El Sr. Plens ha destacat la constant i directa entesa que hi ha entre els alcaldes i alcaldesses a la comarca, fet que facilita la feina directa al territori. Ha remarcat que ara per ara les problemàtiques més latents que hi ha són; la ciberseguretat i  les organitzacions criminals assentades a Catalunya amb el cultiu de marihuana.

Tot seguit, la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés, va presentar el Pla estratègic del Museu als alcaldes i alcaldesses. Un pla que determina les línies de treball a seguir en un futur i que proposa accions que sorgeixen d’un treball participatiu. Bergés va anunciar la propera reinauguració del Museu del Blat a Cervera, situat a l'edifici de l'antiga Farinera.

També es va presentar el Pla Director d’Abastament d’aigua en alta a càrrec del director tècnic de Gestió d’Aigües a la Segarra, Àlex Freixes. El Pla és una eina necessària que aglutina una metodologia tecnològica que permet tenir al dia la informació de la xarxa d’abastament d’aigua i prendre decisions d’acord amb les necessitats reals de la xarxa.

Un altre tema que es va parlar va ser la declaració conjunta de les alcaldies de la comarca sobre la proposició de Llei del canvi d’adscripció comarcal i veguerial dels municipis de Biosca i Torà. El posicionament és respectar la voluntat del veïnatge dels dos municipi, però amb la celebració prèvia d'una consulta popular. 

Finalment, dins els assumptes d’interès comarcal, el President del Consell Comarcal, Sr. Francesc Lluch, ha explicat que la Segarra ha estat escollida per a portar a terme una prova pilot de la Fundación Salud y Persona. La prova consisteix en oferir atenció psicològica telefònica a les persones grans que viuen soles. La prova durarà 6 mesos i, en un primer moment, s’escolliran 50 persones de més de 75 anys amb unes característiques concretes que s’establiran amb un protocol que faran els serveis socials del Consell Comarcal.

                                              

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat

676491230