Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Àrea de Serveis Socials posa en funcionament una web que aglutina tots els recursos i serveis socials que disposa la comarca de la Segarra

A més tanca la memòria anual del 2018 amb unes xifres òptimes i projecta nou programes per acabar el 2019 com un Banc de productes de suport i l’aprovació del Pla d’inclusió comunitari que serà el full de ruta per a projectar accions comunitàries a la Segarra.

DIMARTS 05 NOVEMBRE 2019

Sota l’emblema “Compromís amb les persones” l’àrea de serveis socials presenta als ajuntaments de la comarca la memòria anual de l’any anterior. Si desglossem les dades de l’àrea, constatem xifres importants com gairebé 2.500 persones valorades amb programes de dependència, unes 250 famílies que reben programes de suport a la infància sense computar els més de 200 casos que atén el CDIAP a la comarca. L’àrea també gestiona 324 beques de menjador escolar.

Les dades dels serveis socials bàsics mostren les més de 3.700 persones ateses. 700 persones ateses quan a pobresa energètica i unes 1500 atencions amb serveis als nouvinguts, la dona i el Punt Omnia. L’àrea també projecta accions comunitàries com xerrades i/o tallers que amb un any participen gairebé un miler de participants.

La finalitat d’aquesta memòria tal com explica la recent consellera comarcal de serveis socials, Gemma Martínez, és per informar del nombre d’atencions realitzades i alhora ser una eina per donar a conèixer l’extens ventall d’accions que realitza l’àrea pel benestar i el foment de l’autonomia de les persones de la comarca, que per circumstàncies diverses, accedeixen al circuit d’atencions dels serveis socials. L’àrea el 2018 va comptar amb un pressupost de més d’un milió dos-cents mil euros. Concretament, aquesta memòria encara és fruit de la darrera legislatura però la voluntat política és seguir-la fent cada any.

Al marge de la memòria l’àrea també presenta una web nova que és un mapa interactiu que es poden trobar tots els recursos i serveis per a la inclusió social als que pot tenir accés la població de la Segarra i també s’hi pot trobar informació estadística municipal i comarcal amb relació a dades demogràfiques, socials i sanitàries, laborals i educatives. L’enllaç és:

http://www.ccsegarra.cat/serveis-a-les-persones/mapa_recursos_inclusio

L’àrea també passarà pel Ple comarcal de demà l’aprovació del Pla d’acció comunitària inclusiva de la Segarra que durant quatre anys serà el full de ruta per engegar accions a la comarca sobre treball comunitari i inclusiu i, el reglament del Banc de Productes de suport que són productes per a persones amb poca autonomia personal per millorar la seva qualitat de vida.

Podeu descarregar AQUÍ la Memòria Anual de Serveis Socials 2019.

                                                                   

Àrea de Comunicació - premsa@ccsegarra.cat

Tel. 676491230