Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Guissona actualitza el document únic de Protecció Civil del municipi elaborat pel Consell Comarcal.

El DUPROCIM que contempla el municipi de Guissona i Guarda-si-venes va ser aprovat definitivament pel Ple de l'ajuntament el passat 14 d’octubre de 2021. El document ha estat elaborat pel Servei de Protecció Civil, adscrit a l’Àrea Tècnica i Territorial del Consell Comarcal de la Segarra.

Moment de la presentació a càrrec del Tècnic de Protecció Civil del Consell Comarcal.
Moment de la presentació a càrrec del Tècnic de Protecció Civil del Consell Comarcal.

DIVENDRES 28 GENER 2022

NOTA DE PREMSA (Font de la informació, Ajuntament de Guissona). 

Guissona actualitza el document únic de Protecció Civil del municipi elaborat pel Consell Comarcal.

El DECRET 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s'aprova el contingut mínim per a l'aprovació dels plans de protecció municipals i el procediment per a la seva tramitació, ha obligat al municipi de Guissona a elaborar el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), que ha d'incloure tots els riscos que afecten a la nostra vila d'acord amb els diferents plans que es disposaven o que els afecti i d'acord amb l'estructura establerta en aquest Decret.

 

El DUPROCIM es defineix com el document que estableix el marc orgànic i funcional previst per a un municipi, amb l'objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a les possibles situacions d'emergència del municipi, sota responsabilitat del titular del pla i garantint la integració d'aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil. En aquest cas, contempla les emergències d'incendis forestals i nevades.

El DUPROCIM que contempla el municipi de Guissona i Guarda-si-venes va ser aprovat definitivament pel Ple de l'ajuntament el passat 14 d’octubre de 2021.

Aquest Pla, en el qual s’incloïa el Manual d’Actuació (PAM)per a Nevades, va ser homologat per primer cop per la comissió de Protecció Civil de Catalunya, l’any 2005. Posteriorment, el 2009, es va homologar el Manual d’Actuació (PAM) per a Inundacions i el 2011 el Manual Específic (PEM) d’Actuació pel Mercat Romà.

El Pla s’estructura de la següent manera:

  • Document 1: Generalitats i organització municipal.
  • Document 2: Anàlisi del risc.
  • Document 3: Vulnerabilitat municipal.
  • Document 4: Procediments operatius per risc.
  • Document 5: Fitxes d’actuació.
  • Document 6: Directori telefònic i catàleg de mitjans i recursos.
  • Document 7: Cartografia específica (per a cada risc).

El passat dimecres 26 de gener es va presentar el Pla a totes les àrees tècniques de l’Ajuntament que els afecta.

El document ha estat elaborat pel Servei de Protecció Civil, adscrit a l’Àrea Tècnica i Territorial del Consell Comarcal de la Segarra i es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Guissona.

Accedeix al pla

Guissona, 28 de gener de 2022.