Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran acollida de les jornades Territori de Vincles amb la Vall del Corb, a la Segarra

El passat 20 de octubre s'ha dut a terme una jornada presencial a a la Sala Francesc Bureu del Centre Cívic i comunitari de Cervera amb el nom "Territori de vincles" de l'Associació Vall del Corb. La benvinguda va anar a càrrec del President al Consell Comarcal, Francesc Lluch.

Moment de la presentació
Moment de la presentació

DIJOUS 20 OCTUBRE 2022

Territori de Vincles és un projecte que neix de la necessitat de fer front a les diferents problemàtiques que pateix la Vall del Corb des d'una òptica transversal, mitjançant estratègies territorialitzades i multidisciplinàries partint dels recursos endògens i els coneixements de la comunitat local. Va començar a gestar-se ara fa més de tres anys, impulsat per l'Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb i compta des amb l'acompanyament tècnic de les cooperatives l'Aresta i laboqueria; i amb el suport dels municipis de la Vall, la Diputació de Lleida i els Consells Comarcals de l'Urgell, de la Conca de Barberà i la Segarra.
Els principals objectius del projecte són: fer front al repte demogràfic, aconseguir l'adaptació climàtica de la Vall i la generació de noves oportunitats de vida, en sentit ampli: habitatge, treball, paisatge i comunitat. Per fer-ho, es parteix de tres eixos estratègics, que doten d'eines el projecte i el vertebren: l'agroecologia i la biodiversitat, l'accés a l'habitatge i la gestió de recursos. Amb la finalitat d'aterrar-ho, es plantegen una sèrie d'accions transversals a tota la Vall, així com proves pilot en diferents municipis, tant de la vessant de Lleida com de Tarragona.

Els temes tractats durant les jornades han seguit els eixos estratègics del projecte, i s'han materialitzat en activitats i debats entorn el repte demogràfic, el relleu agrari, l'accés a la terra, la masoveria urbana, la rehabilitació eficient d'habitatges, la transició energètica i la gestió sostenible dels recursos forestals.
Durant la jornada les persones participants han pogut degustar productes agroalimentaris de productores i elaboradores de la Vall del Corb, així com participar d’un debat dinamitzat, amb la finalitat de compartir eines i enxarxar-se amb altres entitats o persones del territori i aprofitar el potencial existent.

Les jornades compten amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Segarra, així com el suport del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía social.

Informació facilitada per territoridevincles@gmail.com