Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Lluch (ERC) president del Consell Comarcal Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra inicia el mandat 2019-2023 amb Francesc Lluch Majoral, alcalde republicà de Sant Guim de Freixenet, com a president.

Auditori de Cervera
Auditori de Cervera

DIMARTS 20 AGOST 2019

Francesc Lluch (ERC) president del Consell Comarcal Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra inicia el mandat 2019-2023 amb Francesc Lluch Majoral, alcalde republicà de Sant Guim de Freixenet, com a president.  Ha rebut el suport de tot el grup d’esquerra a la Segarra i ha estat nomenat president després de 3 votacions amb empat, i finalment ha estat escollit sent el cap de llista amb més representacìó de consellers d'ERC.

Per la qual cosa, ERC governarà al Consell Comarcal amb majoria simple al rebutjar la CUP donar suport a una aliança de JxCat i PSC. 

9 vots a favor del candidat ERC Paco Lluch i 9 vots a favor d'Imma Secanell. 1 vot CUP votant-se ells mateixos.

Consellers;

ERC Joan Santacana , Josep Esquerra, Francesc Lluch, Gemma Martínez, Josep Maria Castellà, Elisabet Jové, Canòlich Fàbrega, Xavier Pintó i Montserrat Farrera. 

JUNTS PER CATALUNYA Ramon Augé, Jaume Ars, Inma Secanell, Ramon Villorbina, Jaume Trilla, Aleix Bochaca, Maria Casoliva i Laura Cortada. 

PSC Raimond Fusté.  

CUP Dània Verdés.  

El nou Consell Comarcal de la Segarra s’ha constituït aquest dilluns, 8 de juliol, on els consellers comarcals han pres possessió del seu càrrec . En aquest mandat, els consellers i conselleres del grup d'ERC compartiran responsabilitats de govern amb minoria.  

Els diferents portaveus comarcals han manifestat la seva voluntat d'ajudar al Consell a treballar per la comarca. Han expressat el desig de poder arribar a acords de consens pel bé de la comarca i un dels reptes de futur és dialogar per gestionar els problemes deixant partidismes a part.

Francesc Lluch en el seu discurs ha fet una defensa del paper que juga el Consell Comarcal de la Segarra a la comarca. Ha manifestat la intenció de treballar amb fermesa i generositat per poder assolir una política de progrés per la ciutadania i transformar maneres de fer. I amb l'oposició com a companys, i no com a opositors, poder fer coses correctament, apostant pel diàleg i amb honestitat.

Juliol, 2019.