Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitzat el Projecte Rius, inspeccions de tardor

A finals de novembre van acabar les sortides de Projecte Rius en les que han participat 3 instituts de la Segarra. Aquestes sortides s’emmarquen en el Catàleg d’Activitats educatives que el Consell Comarcal presta als centres educatius.

DIMECRES 11 DESEMBRE 2019

En total s’han dut a terme tres sortides d’unes tres hores de durada aproximadament que estan orientades a alumnes d’ESO i Batxillerat. El 7 d’octubre l’Institut Segarra va visitar el riu Sió, el 25 de novembre l’Institut Guissona el riu Llobregós i el 29 de novembre l’Institut Antoni Tarroja el riu Ondara.

L’objectiu d’aquestes sortides és l’apropament a la hidrogeografia de la comarca, l’apropament als rius i rierols de la comarca tot estudiant la fauna i la flora present i l’anàlisi de la qualitat de l’aigua i estudi de l’estat en què es troba, mitjançant els macroinvertebrats i la qualitat del bosc de ribera com a indicadors.

 

D’altra banda, es busca la sensibilització i conscienciació sobre la delicadesa de l’ecosistema fluvial i l’apropament a la tasca que desenvolupa l’Associació Hàbitats, impulsora d’aquest projecte a Catalunya.

 

El Consell Comarcal s’encarrega de posar el personal tècnic necessari per a la sortida i el transport fins al lloc d’inspecció assignat a cada centre.

  

                      Fotografies  (Alumnes de l'Institut Antoni Tarroja al riu Ondara).

                                                                   

Àrea de Comunicació - premsa@ccsegarra.cat

Tel. 676491230