Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el programa de Suport a les dones en els àmbits de rural i urbà gestionat des de l’Àrea de Promoció Econòmica

Al llarg d’aquests 10 mesos, s’han atès 40 dones, 27 de les quals han estat de municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca.

Imatge de les atencions
Imatge de les atencions

DIJOUS 27 JULIOL 2023

El programa de Suport a les dones en els àmbits de rural i urbà, gestionat des de l’Àrea de Promoció Econòmica i finançat per la Unió Europea – NextGeneration, iniciat el dia 1 d’agost de 2022 finalitza el dia 31 de maig. Al llarg d’aquests 10 mesos, s’han atès 40 dones, 27 de les quals han estat de municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca. Les participants han seguit un itinerari individualitzat d’orientació laboral per a millorar la seva ocupabilitat i enfocar-se a sectors estratègics com són l’economia verda i el treball digital. I també, han millorat les seves competències digitals, imprescindibles en el mercat laboral actual.

L’objectiu del programa és millorar l’ocupabilitat de les persones ateses, posant èmfasi en la desigualtat que pateixen les dones en el món laboral (major atur, major temporalitat, menor retribució, menor valor social, entre d’altres), fet pel qual només se centra en aquest sector de la població, i, alhora, s’encara a sectors importants pel futur pròxim, com son l’àmbit digital i l’economia verda.

S’inicia la segona edició del programa amb l’objectiu d’atendre 40 participants, preferentment de municipis de menys de 5.000 habitants. Les tècniques realitzaran un diagnòstic ocupacional a cada participant i, a través de sessions individuals i grupals, es treballaran diferents aspectes de millora. També, rebran petites píndoles formatives, centrades en els àmbits esmentats. L’objectiu d’aquests itineraris és que les persones puguin gaudir d’una major autonomia en la cerca de feina i la millora personal en l’àmbit laboral.

El període d'execució de les diferents actuacions previstes finalitza el 31 de maig de 2024.

Juliol, 2023