Finalitza amb èxit la campanya “ElaboraDones de la Segarra”, promoguda pel Consell Comarcal i que ha fet visibles a productores i restauradores de la comarca.
Amb el nom d’ElaboraDones, les àrees de Promoció Econòmica, Servei Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de Turisme han promogut a les xarxes socials una campanya per donar visibilitat a les dones productores i restauradores de la Segarra, alhora que ha pretès posar-les en contacte i que els productes elaborats a la comarca formin part dels plats dels restaurants.
DIMECRES 08 FEBRER 2023
Finalitza amb èxit la campanya “ElaboraDones de la Segarra”, promoguda pel Consell Comarcal i que ha fet visibles a productores i restauradores de la comarca.
Durant els mesos d’octubre a desembre el Consell Comarcal de la Segarra ha dut a terme una campanya que ens ha permès conèixer productores i restauradores de la comarca a través de la presentació de sis maridatges.
Amb el nom d’ElaboraDones, les àrees de Promoció Econòmica, Servei Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de Turisme han promogut a les xarxes socials una campanya per donar visibilitat a les dones productores i restauradores de la Segarra, alhora que ha pretès posar-les en contacte i que els productes elaborats a la comarca formin part dels plats dels restaurants.
Han participat sis parelles: Braseria Alzina i Mel de Sant Guim, El Celler de Guissona i Safrà de Mas de Bondia, L’Antic Forn de Cervera i Aromes del Camí de Fonolleres, la Masia de Cervera i forn els Tres Blats de Florejacs, el Rebost de la Segarra de Guissona i conserves Cal Pou d’Hostafrancs, restaurant Torrecombelles de Sanaüja i SotaTerra tòfones, patates i pomes ecològiques, de Torà. L’experiència ha estat molt positiva, ja que moltes d’elles no és coneixien i a partir de la trobada s’han establert col·laboracions.
Un altre dels aspectes positius de la campanya ha estat la vestibulització generat als perfils de les xarxes socials de productores, restauradores i del Consell Comarcal.
A meitat de la campanya es va dur a terme una jornada a les Pallargues (els Plans de Sió) que va consistir en un taller de fotografia a Instagram a càrrec de Rural Modernos, una visita al castell de les Pallargues i un tast de productes de la Segarra.
A primers de març està prevista la segona fase que consistirà en la difusió de diferents experiències proposades per dones emprenedores que ens permetran gaudir i viatjar per diferents indrets de la Segarra.
Les àrees implicades han treballat conjuntament per promocionar la comarca, dinamitzar-la econòmicament i posar en valor la dona dins del sector turístic, perseguint la igualtat de condicions, tant pel que fa a les oportunitats, la visibilització i la valoració en un sector on la presència femenina és abundant però pateix una forta estereotipació de gènere.
Imatges cedides per Rural Modernos.
Febrer, 2023.