Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit absolut de la primera jornada “Speed Dating Laboral” a la Segarra.

Més de 20 empreses de la comarca han fet entrevistes ràpides a persones que busquen feina. Concretament, a una vuitantena de participants que han assistit a la Jornada “Connectem la Segarra”

Imatge de la Jornada a la Sala Francesc Buireu
Imatge de la Jornada a la Sala Francesc Buireu

DIJOUS 03 OCTUBRE 2019

Dimecres, 25 de setembre de 2019.

Més de 20 empreses de la comarca han fet entrevistes ràpides a persones que busquen feina. Concretament, a una vuitantena de participants que han assistit a la Jornada “Connectem la Segarra”

Sota el nom “Connectem la Segarra” la Xarxa d’Inserció Laboral de la comarca ha projectat aquest matí a Cervera una jornada per a persones que estan a l’atur i busquen feina. La jornada consistia en el fet que aquestes persones poguessin ser entrevistades per empreses de la Segarra. L’acollida ha estat excel·lent, més de 80 persones han assistit amb el currículum per tal que una vintena d’empreses les poguessin entrevistar dins el format “Speed Dating Laboral” entrevistes ràpides.

Durant la primera part de la jornada les empreses participants han pogut exposar les seves metodologies a l’hora de buscar feina i també han explicat quins perfils buscaven per així al moment de les entrevistes les persones participants podien escollir a quines entrevistes volien accedir.

Els perfils de les persones assistents majoritàriament eren persones majors de 40 anys amb atur de llarga durada i gairebé la meitat de Cervera. A més, algunes de les persones participants ja estan vinculades en programes actius d’inserció laboral que treballa l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, com per exemple, l’Ubicat, l’Enfeinat, Treball i Formació, entre altres.

Les empreses participants han estat Grup Alba, UTE Mercè Fontanilles-Resilis, L’Auró Natura, Laser Marí, Precon, FAE, Corporació Alimentària bonÀrea, bonÀrea Fundació, Dreamland Pur. Manteniments Jordi Bosch, Transports Pedrós-Vila, Celler de Guissona, Xocolat Box, Pìnsos Yak, Iberspa, La Cosa Nostra i com a Emprenedoria: Programa LEADER i ASPID.

La jornada ha estat inaugurada pel President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, on ha destacat que el Consell Comarcal treballa amb aquests formats de jornada amb la finalitat de facilitar la inserció laboral de les persones aturades a la comarca. El President ha compartit taula amb el Paer en Cap a Cervera, Ramon Augé, amb la responsable de Nous Projectes d’Ocupació i Innovació Social (SOC), Marta Cañellas  i amb el Cap dels serveis Territorials del SOC a Lleida, Joan Santacana. Santacana a més, com a conseller comarcal, ha insistit amb la voluntat de treballar per una concertació territorial a la comarca que fomenti perfils d’ocupació adaptats a les necessitats reals del territori. Ha explicat que la manera de fer-ho és a través dels Ajuntaments. Ha remarcat que la Segarra és una comarca rural i, com a tal, la seva realitat fa que condicioni també l’ocupació laboral.

En el transcurs de la jornada també s’ha comptat amb la ponència de la Community Manager, Ester Barqué, que des de la seva trajectòria personal ha explicat com cercar feina a través de les xarxes socials. 

És la primera jornada d’aquest tipus que es fa a la comarca i s’ha organitzat des de la Xarxa d’Inserció Laboral com a eina de participació que promociona l’ocupació arreu de la comarca i fomenta diferent tipus de polítiques, programes i accions perquè els habitants de la Segarra trobin feina. A la XIL el Consell Comarcal hi participa activament des de diferents departaments com l’Oficina Jove i Promoció Econòmica. I la resta de membres de la Xarxa són; Paeria de Cervera, Àspid, Associació Alba, Autoocupació Incorpora de la Caixa, Fundació Xavier Paules i Emaús Rural.

L’acollida i la participació ha estat excel·lent i des de la Xarxa es pretén continuar treballant en jornades d’aquest tipus que afavoreixen de manera directa a les empreses que necessiten personal i, a les persones en recerca de feina. 

Àrea de Comunicació

Tel. 676491230

comunicacio@ccsegarra.cat