Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es revisen prop de 35 punt d’aigua en tota la comarca de la Segarra.

Com cada any, el servei de protecció civil del Consell Comarcal de la Segarra i conjuntament amb el parc de Bombers de Cervera, abans de l’inici de la campanya forestal es fa la revisió de la xarxa bàsica comarcal de punts d'aigua per extinció d'incendis de la Segarra.

Punt d'aigua a la comarca de la Segarra
Punt d'aigua a la comarca de la Segarra

DIMARTS 30 ABRIL 2024

Com cada any, el servei de protecció civil del Consell Comarcal de la Segarra i conjuntament amb el parc de Bombers de Cervera, abans de l’inici de la campanya forestal es fa la revisió de la xarxa bàsica comarcal de punts d'aigua per extinció d'incendis de la Segarra. És a dir aquelles basses d’aigua, d’utilitat pública, que s’han construït expressament com a infraestructures de prevenció i extinció d’incendis i que són aptes tant per a mitjans terrestres com per helicòpters.

Aquesta revisió pretén informar als gestors d’aquests punts d’aigua, els ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de l’estat actual d’aquestes infraestructures i les possibles actuacions de manteniment a realitzar per tal que estiguin operatius al llarg de la campanya forestal.

Tal com explica, Josep Giribets, conseller comarcal de protecció civil, aquestes tasques de revisió son molt importants per tenir els punts d’aigua en bon estat. Actualment es fa la revisió de 35 punts d’aigua repartits en catorze municipis de la Segarra, més Biosca i Torà, la majoria coincideixen ser municipis d’alt risc d’incendi forestal o afectats pel Pla INFOCAT.

30 d’abril, 2024.

                                                      

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat