Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de menjador de la cooperativa Lleure Quàlia valorat molt positivament per les famílies de la Segarra.

La cooperativa Lleure Quàlia ha fet arribar una enquesta a totes les famílies i infants usuaris del servei de menjador gestionat pel Consell Comarcal de la Segarra per conèixer l’opinió general del servei que ofereix.

©  Quàlia - cooperativa de lleure (Estadella)
© Quàlia - cooperativa de lleure (Estadella)

DILLUNS 04 ABRIL 2022

NOTA DE PREMSA
El servei de menjador de la cooperativa Lleure Quàlia valorat molt positivament per les famílies de la Segarra.

  • La cooperativa Lleure Quàlia ha fet arribar una enquesta a totes les famílies i infants usuaris del servei de menjador gestionat pel Consell Comarcal de la Segarra per conèixer l’opinió general del servei que ofereix.
  • La puntuació mitjana general de tots els menjadors del Consell comarcal de la Segarra és d’un notable.
  • El recull de totes les respostes servirà perquè la cooperativa de lleure Quàlia, adapti el servei a les peticions de les famílies, infants i joves, sempre amb la finalitat d’impulsar-hi millores.
  • S’ha creat un consell de participació de joves als instituts per tal de recollir l’opinió dels joves dels instituts del servei de menjador i per dinamitzar l’estona del pati.

Com cada any a mitjans de curs, la cooperativa de Lleure Quàlia ha fet arribar una enquesta a totes les famílies i infants usuaris del seu servei de menjador per conèixer l’opinió general del servei que ofereix. L’enquesta, realitzada a més de 800 famílies i infants, permet que aquests puguin valorar i donar la seva opinió directament sobre aquest servei i així, des de Quàlia, poder recollir les diferents opinions i peticions que sorgeixen.

El Consell Comarcal de la Segarra va apostar el curs 20-21 per fer un canvi en la gestió dels menjadors escolars de la comarca. Quàlia va tornar a guanyar el concurs públic de menjadors aquest any 2021, aquest és el segon any que ofereix el seu servei als 10 menjadors que gestiona el Consell Comarcal de la Segarra.


A les famílies, infants i joves se’ls ha preguntat sobre diferents aspectes del servei: es demana l’opinió sobre la composició dels menús del menjador; les quantitats de menjar que se serveix als nens i nenes; l’organització general del menjador o la gestió dels rebuts d’aquest.

La puntuació del menú escolar és d’un 8, la composició i varietat d’aquest, d’un 7,7, el monitoratge d’un 8,3 i la satisfacció general dels infants i joves del menjador amb un 7,7. La puntuació mitjana general de tots els menjadors del Consell Comarcal de la Segarra és d’un 8, igual que l’any anterior.

A més de puntuar de forma quantitativa, les famílies, infants i joves, també valoren el servei qualitativament. D’aquesta manera poden donar la seva opinió sobre quins plats agraden més i quins menys, quines activitats prefereixen fer a l’hora del pati del menjador o quines millores proposarien per aquest servei.

El recull de totes les respostes servirà perquè Quàlia, adapti el servei a les peticions de les famílies, infants i joves, sempre amb la finalitat d’impulsar-hi millores. Per la cooperativa és essencial la participació tant d’infants com de famílies en l’espai del menjador, tant en el lleure com en l’alimentació.

Per aquest motiu, Quàlia ha creat un consell de participació de joves als instituts de la Segarra en que ofereix el servei de menjador. En aquests consells de participació, els joves participen activament i fan diferents propostes de millora sobre l’espai de menjador, que es recullen per tal d’adaptar-lo a les seves peticions.

Tots aquests resultats s’han recollit en una infografia il·lustrativa que s’ha enviat a totes les famílies usuàries del servei per tal de fer-ne un retorn. A més, entre totes les famílies que han participat en l’enquesta, un 61%, s’ha fet un sorteig de 10 menús gratuïts per escola.

©  Informació facilitada per Quàlia - cooperativa de lleure.