Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SAT del Consell Comarcal de la Segarra està en precari a causa de la necessitat de personal especialitzat amb experiència.

Des de principis de l’any 2020, el servei SAT, de secretaria i intervenció dels ajuntaments petits de la Segarra té una alta rotació de personal, a causa de motius diversos, entre ells la manca de personal qualificat, problema comú a tot el territori català.

Recull de premsa
Recull de premsa

DIMARTS 22 JUNY 2021

NOTA DE PREMSA

                                                                                           

El SAT del Consell Comarcal de la Segarra està en precari a causa de la necessitat de personal especialitzat amb experiència.

Des de principis de l’any 2020, el servei SAT, de secretaria i intervenció dels ajuntaments petits de la Segarra té una alta rotació de personal, a causa de motius diversos, entre ells la manca de personal qualificat, problema comú a tot el territori català. Aquesta mancança a l'administració local catalana ja l'anunciava el catedràtic d'Hisenda Pública de la UB, Joaquim Solé Vilanova, en un article al diari Regió 7 el 21 de maig de 2019. 

Fins al moment, totes les accions que s’han dut a terme des del Consell Comarcal de la Segarra amb les administracions superiors no han donat fruit, tot i entendre la problemàtica. En un any, el servei ha patit el cessament de 4 persones, deixant els ajuntaments en una situació molt complicada. El personal, tot i haver tingut el suport de secretaria i intervenció del Consell, així com formació externa, ha hagut de treballar sota la pressió a causa dels canvis. Tot això, sumat a què l'Administració és feixuga en el seu procedir, i que lluny de facilitar els tràmits, els complica. Les reunions amb els alcaldes i les tècniques del SAT han estat contínues, tant per informar de la situació com per dissenyar el servei de forma que sigui més eficient.

En pocs dies es realitzarà una nova convocatòria per cobrir la vacant que hi ha al servei i reorganitzar definitivament el servei. 

Dimarts, 22 de juny de 2021.

                                                                                                       

Núria Magrans Anglés
Gerent
Tel. 973 531 300