Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa "Treball i Formació" acompleix els primers cincs mesos de serveis als municipis de la Segarra

Treball i Formació és un dels programes ocupacionals del SOC més consolidats de fa anys. Ofereix diverses línies d’ajudes a la contractació, a la formació i a l’orientació de persones aturades.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

DIMARTS 13 DESEMBRE 2022

Aquest any el Consell Comarcal de la Segarra, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, ha aconseguit recursos suficients per a la contractació de 9 persones que l’entitat ha cedit, mitjançant la firma dels corresponents convenis de col·laboració, a tots aquells ajuntaments, 18 de 21, que s’han mostrat favorables a rebre, en condicions molt favorables, el servei de brigada. Les tasques que desenvolupen són neteja d’espais públics, neteja d’embornals, pintura, suport a la poda d’arbrat, neteja d’espais d’interès històric o treballs de construcció.

Dues de les persones contractades s’han cedit als consistoris de Cervera i Guissona reforçant el servei de brigada municipal existent. Una altra cobreix el servei de manteniment a les àrees de reciclatge de Torà i St. Guim de Freixenet i a les zones de contenidors de Tarroja i alhora també fa tasques de brigada als mateixos municipis. Els altres sis efectius són itinerants i presten servei a 16 municipis.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la UE a la pandèmia de la COVID-19.

Els fons han permès inserir laboralment 4 persones majors de 52 anys, 1 persona perceptora de renda garantida de ciutadania i 4 persones aturades no perceptores.

Desembre, 2022.