Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, participa a la Diada de Sant Isidre a Cervera

Una de les tradicions més arrelades a Cervera, la Diada de Sant Isidre, s’ha celebrat dilluns 15 de maig amb un complet programa d’activitats: esmorzar dels pagesos, repic de campanes, missa, desfilada de tractors, dinar de germanor i jornada tècnica.

Imatge cedida per la Paeria de Cervera
Imatge cedida per la Paeria de Cervera

DIMARTS 16 MAIG 2023

Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre.

Un total de 48 tractors i 2 carretes engalanades s’han concentrat a l’avinguda Duran i Sanpere i després han desfilat pels carrers de Cervera.

La presentació de les carrosses i els tractors s’ha realitzat a la cèntrica plaça Universitat, on els pagesos han estat rebuts pel paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch; la cap del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Segarra, Dolors Vila; i els regidors Ricard Vicente, Assumpció Creus, Xavi Gras i Mercè Carulla.

Les autoritats presents han lliurat un lot de productes de la comarca a tots els pagesos participants a la desfilada de tractors i els premis a les millors carrosses engalanades.

El primer premi ha estat per a la carrossa “Sequera”, de Xavier Joan, i en segon lloc ha quedat “Desolació” de Martí Collado. Les dos decoracions feien referència a la crisi provocada per l’actual situació d’extrema sequera.

El dinar de germanor, al pavelló polivalent, ha omplert l’aforament previst, amb l’assistència de 230 persones, majoritàriament pagesos de Cervera i comarca.

Enguany ha estat presidit pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés; l’exconseller de la Generalitat Jordi Turull; les diputades del Parlament Anna Feliu i Montserrat Fornells; el paer en cap, Joan Santacana, i els regidors Ramon Augé, Ricard Vicente, Mercè Carulla, Joan Prat, Raimon Fusté, Xavi Gras i Assumpció Creus.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat “la importància del sector primari, i la capacitat per fer front a les adversitats que té la pagesia, als quals ha encoratjat a tirar endavant i que tindran les administracions al seu costat”.

Posteriorment ha tingut lloc la jornada tècnica “Stop accidents al medi rural”, organitzada per Unió de Pagesos, amb el suport dels Agents Rurals i la Paeria de Cervera, a la sala d’actes Francesc Buireu.

La jornada tenia la finalitat de conscienciar dels riscos al medi rural i informar els participants sobre mesures preventives per evitar-los.

La inauguració ha anat a càrrec de Ramon Augé, regidor de Promoció Econòmica, i la cloenda per part de Josep Sellart, coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Plana de Lleida.

Informació i fotografies cedides per la Paeria de Cervera.